Profesori din trei țări, în vizită la un liceu din municipiul Botoșani

Patrimoniul cultural nu cuprinde doar monumente istorice, muzee și instituții de artă și cultură, dar și toată bogăția tradițiilor și meșteșugurilor  populare. Aceasta este ceea ce şi-au propus să demonstreze patru echipe de profesori şi specialişti în ale culturii din Botoşani, Cehia, Turcia şi Italia, în cadrul unui proiect ERASMUS + intitulat „Moștenirea Culturală Europeană: Resursă pentru Educație”.

Partenerii sunt Organizația culturală din Opava-Cehia,  Școala Primară din Opava-Cehia, Asociația de artă și cultură Paydas –Turcia, Liceul Științific Kocasinan Sumer-Turcia, Liceul tehnologic ” Elie Radu ” Botoșani, Muzeul județean Botoșani, EURINNET –Italia şi  Liceul de stat „G. Lombardo Radice” din Italia. Propunându-şi să descopere noi resurse educaționale prin explorarea și valorizarea patrimoniului cultural tangibil sau intangibil, principalii formatori ai noilor generaţii caută împreună modaităţi pentru a scurtcircuita drumul, ce pare uneori atât de complicat, dintre educaţie şi cultură.

 Parteneriat strategic reunind şcoli și organizații culturale din 4 țări diferite, proiectul va include 12 activități internaționale: 4 reuniuni transnaționale de proiect, 4 ateliere de lucru internaționale pentru profesori și 4 activități mixte, în mediu virtual și real, de învățare pentru elevi.

Prima întâlnire a partenerilor a avut loc la Opava-Cehia, în zilele de 23 și 24 ianuarie 2020, iar de la Liceul ”Elie Radu” Botoșani au participat profesorii Tiron Beatrice și Vieru Roxana.

Următoarea întâlnire va avea loc la Liceul de stat „G. Lombardo Radice” din Italia, în luna mai, alături de profesori urmând să participe şi elevi ai liceului botoşănean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *