Un medic legist din Botoșani a fost reclamat de Poliție la Colegiul Medicilor. Cum s-a ajuns aici

Un medic legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) Botoşani a fost reclamat la Colegiul Medicilor de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani pentru că acesta nu ar fi  răspuns la solicitările poliţiştilor în cazul unor cercetări. 

Plângerea polițiștilor a fost făcută în februarie 2018. Polițiștii l-au solicitat pe medicul legist să facă o examinare medico-legală unor persoane, care au fost victime ale unor infracțiuni, dar acesta nu a dat curs solicitărilor. Este vorba despre trei polițiști care s-au lovit de refuzul medicului legist de a merge pe teren. Motivul ar fi acela că solicitările au venit după ora 20.00, iar medicii legiști au program în timpul zilei, urmând ca de la 14.00- la 20.00 să fie un program de gardă pentru intervenţiile de urgenţă în cazuri foarte grave, iar polițiștii l-ar fi solicitat pentru agresiuni ușoare. 

Verificări în acest caz se fac și la nivelul Institutului de Medicină Legală Iaşi, Comisiei deontologice de pe lângă Consiliul Superior de medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti şi Colegiului Medicilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *