FOTO Zeci de panouri publicitare amplasate ilegal pe spațiul public din Botoșani

Zeci de panouri publicitare au fost amplasate ilegal pe spațiul public din municipiul Botoșani. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Botoșani, de la începutul acestui an, angajații din cadrul Biroului disciplina în construcții au desfășurat activități cu privire la identificarea deținătorilor unor panouri publicitare amplasate ilegal pe terenuri aparținând domeniului public al municipiului Botoșani.

În acest sens, au fost identificați cinci agenți economici care au amplasat un număr de 34 panouri publicitare cu nerespectarea prevederilo rLegii nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și ale H.C.L. nr. 177/2018 (zone supuse controlului str. Calea Națională, str. Cuza Vodă, str. Marchian, Bulevard M. Eminescu, Bulevard G. Enescu).

Într-o primă etapă s-a procedat la somarea acestora în vederea dezafectării panourilor ilegal amplasate, la termenul limită constatându-se că doar un număr de 6 mijloace de publicitate au fost dezafectate.

În perioada următoare, având în vedere că agenții economici nu s-au conformat măsurilor, se va proceda la dezafectarea pe cale administrativă a panourilor publicitare. Pentru combaterea efectului negativ asupra calităţii mediului de viaţă al locuitorilor prin ocuparea excesivă şi haotică a spaţiului public cu mijloace publicitare, acțiunile pe această tematică, vor fi efectuate și în perioada următoare”, spun polițiștii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *