PSD cere, printr-un comunicat de presă, mai puține festivaluri și mai multe străzi asfaltate în Botoșani

PSD a transmis, vineri, un comunicat de presă, în care face referire la modul de adoptare a bugetului municipiului Botoșani pe anul 2020.  Social- democrații cer mai puține festivaluri și mai multe străzi asfaltate în Botoșani.

Iată conținutul integral al comunicatului:

În ședința de miercuri a Consiliului Local al municipiului Botoșani, am dezbătut bugetul local pentru anul 2020 și am constatat că a fost o încălcare flagrantă a procedurii de vot a bugetului pentru anul în curs.

Timp de mai bine de două ore în care consilierii locali PNL au discutat în contradictoriu, aceștia nu au votat proiectul de hotărâre cu amendamentele propuse.

Am propus o serie de amendamente în urma consultărilor pe care le-am avut cu d-voastră și am tăiat banii de la mega-festivalul care costă 13 MILIARDE de lei vechi , de la alte fantasmagorii şi i-am alocat pentru domenii precum sănătate, educație, drumuri.

Am primit proiectul de buget cu două zile înainte și am formulat un amendament după cum urmează:

 • Suma aferentă de la „alte cheltuieli de la alte niveluri ale administrației publice” se diminuează de la 1.769.000 la 269.000 de lei
 • Suma aferentă poziției 20.30.30. ”alte cheltuieli cu bunuri și servicii” se diminuează de la 2.126.000 lei la 626.000 de lei
 • Suma aferentă poziției 16 din anexa 35 „alte cheltuieli” se diminuează de la 689.000 de lei la 389.000 de lei
 • Suma aferentă achiziției autocar – Teatrul Mihai Eminescu de pe anexa 2 se diminuează de la 1 milion lei la 200.000 de lei
 • Se diminuează suma de la investiția „reabilitare și modernizare strada Crinilor” de la 700.000 de lei la 200.000 de lei și se suplimentează alocarea pentru investiția „Reabilitare și modernizare strada Iuliu Maniu” la 1 milion de lei.

Amendamentul depus vizează suma de 2.600.000 lei diminuată de la capitolele de mai sus şi repartizată după cum urmează:

 1. Educaţie – 1 milion lei – bani pentru rechizite
 2. Școala “Sf Maria“ 85.000 lei pentru amenajare curte interioară
 3. Liceul de Artă 114.000 Iei pentru investiții și dotări
 4. Domeniul Sănătate – 70.000 Iei pentru “defibrilatoare externe automate”
 5. 400.000 Reabilitare Strada Humăriei (proiectare şi execuţie)
 6. 1.000.000 lei Reabilitare Strada Iuliu Maniu (proiectare şi execuţie)
 7. 50.000 lel pentru reabilitarea platformelor de colectare a deşeurilor (Maxim Gorki și Cuza Vodă As.Prop. 1)
 8. 150.000 Iei pentru investiția Reabilitare Str. Tunari (documentație tehnică şi execuţie)
 9. 31.000 Iei pentru documentaţie tehnică Străzile Cornului , Aleea Humuleşti, Muşat Vodă
 10. Programe sportive 700.000 lei

Am anunţat de la începutul ședinței din 20 februarie 2020 că îmi voi  menţine amendamentul prezentat şi în şedinţa din ziua precedentă.

A urmat votul pe articole, pentru ca în final să fie supus la vot proiectul integral.

 La final, s-au înregistrat 19 voturi pentru şi 4 abţineri, în tabăra liberală (Eugen Ţurcanu, Ştefan Mihai, Cătălin Boboc şi Andrei Amos). 

Prin aceste amendamente pe care le-am depus, am venit în sprijinul cetățenilor acestui municipiu în slujba căruia muncim și îl reprezentăm, desigur, având în atenție și bunul mers al instituțiilor și serviciilor subordonate.

Prin atitudinea lor, consilierii locali PNL au demonstrat nu doar că nu le pasă de cetățenii municipiului Botoșani, de voința și necesitățile acestora, ci fac și jocuri politice, asta deși acuză continuu consilierii PSD de astfel de practici.

 

3 thoughts on “PSD cere, printr-un comunicat de presă, mai puține festivaluri și mai multe străzi asfaltate în Botoșani

 1. Cind naiba au lipsit asemenea festivitati?Fiecare,a irosit bani multi pt.Festivalul diferitelor produse agricole etc.etc.Mai nou ii invata pe cei tineri,cum se toarce(de unde lina?) ,cum se picteaza oua etc. Deci nu mai mincati diferite produse,pina nu stiti CORECT.In Campania electorala,sint tot felul de paduchi,care au stat lejer si acum,vomita magarii.Am si eu o intrebare ca simplu cetatean.Tinerica cu ochelari,da-te matale la vorba si spune clar ce ai facut concret in 8 ani cit ai papat bani de la Primarie,unde si eu contribbui!Fara gogosi ca in ultima vreme,cind te si vezi Supra tuturor!Parerea mea esti o nulitate,de care noi nu avem nevoie.Mergi la de ex.Ponta,care primeste orice,ori de unde si in final face pe el.Poate reusesti.Daca nu,cu vestita voastra punga colorata,dar si mai plina.Nu uita sa aiba si emblema.

  1. Viorele, tata, m-ai pierdut dupa prima fraza… Dai dintr-una intr-alta ca nimeni altul…Ce mai, esti o incantare pentru psihiatri…😀.

   Cat despre subiect, inteleg ca inventatorii pomenilor electorale, “ctitorii” de mii de biserici ( tot electorale…), sponsorii a mii de “festivaluri” de prin satele fara strazi si fara dispensare medicale, au realizat, in sfarsit, ca nu se fac investitii…Serios??!! Acum ati vazut?? Ce bine va sta in opozitie! Vedeti lucrurile mai clar…sper sa stati in opozitie pana la vara, cand oamenii ce inca mai gandesc din tara asta o sa va scoata de tot din politica. Ticalosilor…

 2. Cine dracu le-a innmultit sub fel de fel de nume?Eu sau voi?Cu tot felul scene,focuri,scene luminate la care veneau 2 betivi ce dansau cu vipurile,sa aiba imagine.O porcarie valabila pt.TOTI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com