FOTO! Percheziții domiciliare și societăți comerciale la Botoșani, în două dosare penale. Ce au căutat mascații

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi şi Secţiei Rurale nr. 4 Dorohoi, au pus, joi,  în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară la două imobile şi un spaţiu de depozitare, respectiv la trei puncte de lucru aparţinând unei societăţi comerciale administrate de un bărbat de 53 de ani, din comuna Broscăuţi.

Cu ocazia activităţilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, mai multe înscrisuri şi documente cu privire la care există indicii temeinice că nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

 De asemenea, a fost indisponibilizată în vederea recuperării prejudiciului cauzat, suma de 11.400 de lei.

 În urma probatoriului administrat a rezultat că în cursul anului 2019, reprezentanţii societăţii comerciale respective au achiziţionat în nume propriu de la diverşi agenţi economici de pe raza judeţului Suceava diferite produse ( în special alimentare), pe care le-au comercializat ulterior prin intermediul punctelor de lucru ale societăţii, realizând astfel venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale şi sustrăgându-se în acest fel de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

   Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională urmează să fie cuantificat de către organele fiscale.

La aceeaşi dată, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale,  au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 Percheziţiile au fost efectuate la 3 locaţii aparţinând unui bărbat de 58 de ani, din municipiul Botoşani, iar cu ocazia activităţilor desfăşurate, la una dintre locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, cantitatea totală de 3.442 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi duty free,  pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale de provenienţă şi despre care cunoştea că provin din activităţi de contrabandă.

Pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În ambele cauze se continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

One thought on “FOTO! Percheziții domiciliare și societăți comerciale la Botoșani, în două dosare penale. Ce au căutat mascații

  1. Pe cand mascații vor merge si la banii furați din banul public ,drumuri, investitii făcute prost adică drum făcut cu 15 cm mai îngust, kilometru are 800 de metri, grosimea asfalt 3 5 cm in loc de 10 Asa ca CLIPICI esti autor la jaful ban public

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *