Anunț al Primăriei Mihai Eminescu cu privire la desfășurarea Programului de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru și carte funciară

primaria mihai eminescu, stiri, botosaniU.A.T. Mihai Eminescu a fostselectata in vederea realizării proiectului “Servicii de înregistrare sistematică in Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor situate în U.A.T. Mihai Eminescu, judetul Botoșani”.

Scopul acestui program este cel al înregistrării gratuite a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară precum si al eliberării certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi, după caz, a dezbaterilor succesorale.

In acest sens se vor efectua urmîtorii pași:

  • colectarea actelor juridice de la deținători;
  • identificarea imobilelor și a cetățenilor;
  • realizarea de măsurători cadastrale;
  • integrareașiprelucrareadatelorșiintocmireadocumentelorcadastrale;
  • afișarea publică a documentelor cadastrale;
  • înregistrarea și soluționarea cererilor de rectificare formulate de proprietari/ posesori;
  • actualizarea documentelor cadastrale și deschiderea cărților funciare

Asadar, toate persoanele care detin imobile peraza comunei Mihai Eminescu, sunt rugate sa se prezinte la sediul institutiei cu toate documentele doveditoare detiinerii bunurilor (Contracte de vanzare -cumparare, Titlu de proprietate, Certificat de mostenitor,  acte de partaj, etc), in original.

Secretarul general al comunei va proceda la legalizarea copiilor documentelor.

Programul de depunere al actelor de proprietate este de luni pana joi, intre orele 08:00 – 14:00.

Totodata, pentru imobilele pentru care nu s-a efectuat procedura de mostenire, solicitam ca mostenitorii legali sa se prezinte la sediul Primariei pentru a solicita eliberarea Anexei 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *