Percheziții la locuința unui tânăr din Botoșani. Cum a înșelat de bani opt persoane

Miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 23 de ani din comuna Răchiţi, cercetat sub aspectul comiterii a opt infracţiuni de înşelăciune.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit că în perioada martie 2019-ianuarie 2020, acesta a pretins diverse sume de bani de la opt persoane vătămate, în schimbul remiterii unor piese auto sau servicii de reparaţii auto.

Ulterior, persoana în cauză şi-a însuşit pe nedrept sumele respective, fără a respecta înţelegerile avute cu victimele, creând astfel un prejudiciu de peste  6.000 de euro.

  La data de 19 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani la locuinţa tânărului de 23 de ani, precum şi la un imobil folosit de acesta, de pe raza localităţii Mihai Eminescu.

  Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă care prezentau interes în cauză.

           În aceeaşi zi, instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea organelor judiciare şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a tânărului, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani.

Solutia pe scurt a Judecătoriei Notoșani: În temeiul art. 226 din Codul de procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani formulată în dosarul de urmărire penală nr. 1326/P/2017. Respinge cererea inculpatului de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 202, art. 223 alin. 1 lit. d şi alin. 2 şi art.233 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului NICULCEA Eduard, pentru săvârşirea a şase infracţiuni de înşelăciune, prev. şi ped. de art. 244, alin. 1 din Cod penal şi o infracţiune de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. şi ped. de art. 335 alin. l din Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Cod penal, pe o durată de 30 de zile, de la 19.02.2020 până la 19.03.2020, inclusiv. În baza art. 230 din codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului NICULCEA Eduard

           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *