Circ în Consiliul Local de la adoptarea bugetului municipiului Botoșani. Flutur: Nu v-ați trezit nici măcar în ceasul al 12 lea!

Mai  bine de două ore s-au contrat consilierii locali de la proiectul privind bugetul municipiului Botoșani pe anul 2020. 

Consilierii PSD au venit cu un amendament la proiectul propus de primarul Cătălin Flutur, iar de aici s-au aprins spiritele. 

Viceprimarul Cosmin Andrei a declarat că învățământul este prioritar, nu festivalurile, acuzând aici că s-au prins sume consistente în buget pentru organizarea unor manifestări în acest an. 

În amendament, viceprimarul a luat din fondurile propuse la strada Crinilor și le-a direcționat către strada Iuliu Maniu , a mai propus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru programul Reducere abandon şcolar vouchere pentru elevi – achiziţii rechizite și a sumei de 700.000 lei pentru activităţi sportive organizate. În amendament au mai fost prinse sume pentru reabilitare strada Humăriei, reabilitarea unor platforme de colectare a deșeurilor,  reabilitare strada Tunari (documentaţie tehnică şi execuţie), precum și alte sume pentru școli.

Primarul i-a acuzat pe consilierii PSD, dar și pe viceprimar, că nu știu legile și că ”repetă aceeași piesă de teatru” ca și în anii trecuți. Edilul le-a spus social-democraților că nu vor altceva decât să blocheze bugetul municipiului Botoșani. 

E aceeași piesă de teatru, sunt aceeași actori, aceiași scenariști și regizori, unul și unul. Din păcate, nu mai sunt aceeași spectatori, domnilor. Undeva, din vara anului trecut spectatorii s-au schimbat. (…) Dați niște cifre care nu au relevanță, nici măcar adevăr. Dorința dvs. este să blocați bugetul și nu v-ați trezit nici măcar în ceasul al 12 lea”, a spus Cătălin Flutur, care a acuzat totodată faptul că pe vremea guvernării PSD, municipiul Botoșani a fost omis de la fonduri și că proiectele municipiului au fost ascunse. 

Mai bine de două ore au discutat contradictoriu, iar în final s-a votat bugetul municipiului cu amendamentele viceprimarului Cosmin Andrei. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *