FOTO! Aparat performant adus la Laboratorul de radiologie și imagistică de la Spitalul Județean

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a fost dotat cu un aparat de ultimă generație la Laboratorul de radiologie și imagistică.

Este vorba de un aparat radiologic complet digital, de ultima generație,  în valoare de 950.000 lei, banii fiind alocați de Ministerul Sănătății și 10% cu participare de la Consiliul Județean.

Medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean, a declarat că unitatea spitalicească mai deține un astfel de aparat radiologic la Secția Pediatrie.

Aparatul este folosit pentru ambulator. Au fost multe adresări din partea pacienților. anul trecut au fost 18 mii de pacienți care au apelat la serviciile de radiologie în amblator. Prin această achiziție, dorim să venim în sprijinul populației. Aparatul este mai ușor de folosit, timpul de expunere este scăzut, iradierea mult mai mică decât la aparatele clasice, imaginile sunt digitale și se stochează, se transmit pe e-mail la medic sau se pot printa”, a precizat medicul Livia Mihalache, care a adăugat că alți 45.000 lei au fost investiți în renovarea spațiului, banii fiind din bugetul spitalului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *