O tânără s-a aruncat de la etajul al patrulea al maternității după ce a născut

O tragedie s-a produs la maternitatea Cuza Vodă din Iași duminică. O lăuză s-a aruncat de la etajul al patrulea al spitalului, scrie Ziarul de Iasi.

Femeia avea antecedente medicale, fiind de mai multe ori internată la Institutul de Psihiatrie Socola cu diagnosticul de depresie. Boala s-a declanşat la vârsta de 18 ani, când ea şi-a descoperit mama moartă în casă după un act suicidal.

Anca Bivoleanu, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Cuza Vodă: „Ne exprimăm condoleanţe şi întreaga compasiune pentru familia îndurerată. Pacienta de 34 de ani era prima dată însărcinată şi totodată era prima dată când a născut. În data zilei de 12 februarie a dat naştere unui băieţel sănătos, de 2.510 grame, care a primit nota 9. Copilul este sănătos, cu evoluţie favorabilă, internat la noi în sectorul de Neonatologie 1, monitorizat. Din păcate, în cursul acestei dimineţi, la 5.45, mama acestuia s-a sinucis. Mama a avut o sarcină normală din punct de vedere al evoluţiei ea fiind monitorizată şi investigată corect. Astăzi am aflat de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. Ea, la vârsta de 18 ani, şi-a găsit mama decedată. Şi mama ei s-a sinucis. De atunci ea avut internări la spitalul de psihiatrie, a avut tratament. Nu ştim dacă l-a urmat, dacă l-a întrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei şi faptul că depresia post partum există cu o frecvenţă de la 1 la 3 la sută dintre femeile care au născut, a suferit acest accident nefericit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *