”Protocol” între administratorii de bloc și ANAF. Măsura care o să-i scoată din minți pe locatari

Românii trebuie să se aștepte ca oricând să se pomenească cu Fiscul la ușă. Aceasta este ultima măsură dată de ANAF care dorește să reducă evaziunea fiscală din chirii.

Românii trebuie să se aștepte ca oricând să se pomenească cu Fiscul la ușă. Aceasta este ultima măsură dată de ANAF, care dorește să reducă evaziunea fiscală din chirii.

Potrivit directorului ANAF, Dragoș Doroș, inspectorii ANAF vor face controale la proprietarii de apartamente care fac contracte fictive cu chiriașii și nu le înregistrează la Fisc.

„Vrem să pornim să discutăm cu administratorii de bloc, în blocurile mai mari, unde știm că există zone sensibile. Primul pas este să informăm şi să ştie la ce să se aştepte. Pasul doi e să mergem în control şi să sancţionăm”, a declarat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş.

Pe de altă parte, preşedinţii de asociaţii de locatari, dar şi administratorii de bloc se arată neîncrezători privind metodele prin care proprietarii ar putea fi depistaţi.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) este un organ de specialitate al administrației publice centrale din România.

ANAF are rolul de a asigura resursele pentru cheltuielile publice ale statului prin colectarea și administrarea eficace și eficientă a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume datorate bugetului general consolidat.

Astfel, contribuabilii sunt obligaţi să le permită funcţionarilor împuterniciţi de Fisc să facă „cercetări la faţa locului”.

Cetăţenii au totuşi dreptul de a refuza accesul inspectorilor, caz în care inspectorii vor trebui să obţină o hotare judecătorească pentru a intra în domiciliul/curtea/incinta cetăţeanului care a refuzat să se lase verificat.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *