Deputatul Mihaela Huncă acuză ministerul Educației și cel al Sănătății de incompetență: Dau dispoziții cadrelor didactice să realizeze triajul epidemiologic în școli

Deputatul Pro România Botoșani, Mihaela Huncă, acuză Ministerul Educației și Ministerul Sănătății de incompetență.

Aceasta susține că în contextul epidemiei de gripă, s-a ajuns ca dascălii să facă triajul epidemiologic în școli, din lipsă de cabinete medicale și cadre medicale.

Încă de acum un an am tras atenția incopetenției și nepăsării Ministerului Educației și Ministerul Sănătății în ceea ce privește epidemia de gripă. Copiii sunt trimiși la școlaă, iar părinților li se spune să stea liniștiți că în fiecare zi se face triaj și cei care sunt bolnavi sunt trimiși acasă, iar cei sănătoși rămân la cursuri. Triajul în școli este o măsură bună care poate preveni răspândirea virusului, însă, din păcate, din lipsa cabinetelor de medicină școlară și a cadrelor medicale, cele două ministere, autoritățile locale dau dispoziții cadrelor didactice să realizeze triajul.  Așa după cum bine știm, cadrele didactice nu sunt specializate să realizeze triajul epidemiologic. Cel mult ele pot asista la această activitate”, a precizat deputatul botoșănean.

Huncă mai spune că în aceată perioadă crește de la o zi la alta numărul cazurilor de gripă, iar autoritățile de specialitate nu sunt capabile să ia măsuri împotriva transmiterii virusului.

Deputatul susține că încă de anul trecut a făcut demersuri și interpelări către cele două ministere pentru ca fiecare unitate de învățământ cu personalitate juridică să aibă un cabinet de medicină școlară cu cadre specializate, însă nu s-a făcut nimic în această direcție.

Ea propune să se taie din fondurile alocate partidelor politice iar banii să fie direcționați către dotarea cabinetelor medicale și angajarea de personal calificat în aceste unități. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *