Andreea Corduneanu, tânăra care vrea să pună orașul Botoșani pe harta fotbalului feminin

Andreea Corduneanu a fost om de bază în naționala feminină a României până în urmă cu aproape doi ani și are în palmares 13 trofee cu Olimpia Cluj (șapte titluri și șase Cupe ale României).

Problemele de sănătate nu i-au permis Andreei să își continue cariera la cel mai înalt nivel, dar se încăpățânează să rămână în fenomen, mai ales că este foarte tânără! „Am 24 de ani, iar fotbalul e viața mea. Nu mă pot despărți de el. Sunt încă legitimată la Heniu Prundu Bârgăului, acolo unde oamenii mi-au oferit șansa să evoluez în continuare. Vreau să dau ceva înapoi fotbalului pentru clipele frumoase pe care el mi le-a oferit”, spune Andreea Corduneanu.

De ceva vreme, Andreea s-a întors acasă, la Botoșani, de unde pleca, în urmă cu mai bine de un deceniu, la Cluj, pentru a-și îndeplini un vis, acela de a juca fotbal. Ca jucătoare, Andreea a fost extrem de ambițioasă, coechipierele de la Olimpia Cluj și de la echipa națională găsindu-i o poreclă pe măsură, Pitbull! Și asta în ciuda faptului că, în timpul liber, Andreea scrie poezii. Din ambiția ce o caracterizează s-a născut un vis, acela de a oferi o șansă fetelor să joace fotbal la ele acasă, la Botoșani.

În acest weekend încep primele selecții pentru a forma la Botoșani o echipă de fotbal feminin! Selecția, care va dura până la sfârșitul lunii martie, se va derula la Tridex Sport Arena din Botoșani, unde am găsit condiții foarte bune, dar mai ales oameni extraordinari. Domnului Claudiu Niculieș, proprietarul bazei, i-a plăcut ideea încă de la început. Tridex Sport Arena are deja experiență în sport, aici desfășurându-și activitatea multe grupe de băieți, fotbal, tenis, dar până acum niciuna de fete! La selecție îl voi avea alături pe Cezar Catană, antrenor în cadrul clubului FC Tridex. Tot așa se va numi și echipa noastră, atunci când vom fi pregătiți să avem una”, a povestit Andreea Corduneanu, care și-a prezentat ideile și celor ce se ocupă de echipa de primă ligă FC Botoșani, dar aceștia nu s-au arătat interesați.

Fosta internațională e convinsă că nu va fi ușor: „E un început de drum, știu că va fi dificil. Avem de luptat inclusiv cu mentalitatea oamenilor, nu doar cu problemele legate de fotbal. Mă bucur însă că am găsit oameni receptivi la ideile mele. Am umblat prin școli, am încercat să ne facem cunoscute ideile. În Botoșani sunt multe fete care iubesc fotbalul și și-ar dori să facă acest sport. În întâmpinarea lor venim. Aș dori ca după 15 martie, după selecție adică, să începem antrenamentele, iar la vară să facem un cantonament. Ca planuri pe termen lung, sper ca în doi ani să înscriem echipa în Liga a 3-a. Așadar, în acest weekend, la Tridex Sport Arena, așteptăm primele fete pentru a alcătui prima echipă feminină de fotbal din istoria orașului Botoșani”.

Sursa:frf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *