Femeile bătute ar putea cere despăgubiri de mii de euro statului român! Decizie CEDO

Femeile bătute ar putea cere despăgubiri de mii de euro statului român. Un caz concret este al unei femei, bătută în repetate rânduri de fostul ei soț, a formulat o plângere la CEDO în care descria cum a fost abandonată de autorități în situația extremă în care se afla. CEDO a găsit statul român vinovat în acest caz și a dispus acordarea a 10.000 de euro despăgubiri.

Victimele violenței domestice pot lua bani de la statul român dacă acestea fac dovada că nu au fost protejate. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului obligă acum statul român să-i plătească unei femei, Gina Aurelia Buturugă, despăgubiri de 10.000 de euro.

Pe larg, Gina Buturugă a sesizat CEDO în decembrie 2013, formulând o plângere împotriva fostului ei soț, care a bătut-o și a amenințat-o cu moartea. O lună mai târziu, femeia a revenit cu o nouă plângere în care descria cum a fost bătută din nou de soțul care, printr-o ploaie de pumni, a încercat să o oblige să renunțe la prima plângere făcută.

Cele două plângeri au fost doar finalul unui lung șir de sesizări, femeia reclamându-l pe agresor încă din 2014, când a și divorțat de el.

Sursa: Evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *