FOTO Fabrică de panouri din lemn înființată la Botoșani. Investiția, realizată din fonduri europene

O fabrică de panouri din lemn a fost înființată la Botoșani, în baza unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 1,4 milioane de lei. Societatea comercială Paltinul Interax Proiect SRL Botoșani a implementat proiectul “Achiziționarea de echipamente și utilaje tehnologice în scopul creării unei activități noi”, iar joi a avut loc conferința de închidere a proectului. 

„Societatea comercială Paltinul Interax Proiect SRL Botoșani, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea cu succes a activităților proiectului cu titlul Achizitionarea de echipamentesiutilajetehnologice in scopul creării unei activități noi în cadrul S.C. PALTINUL INTERAX PROIECT S.R.L., în Municipiul Botoșani, Județul Botoșani”, se arată într-un comunicat de presă al firmei din Botoșani.

Proiectul a fost finanțat prin Regio– Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 2 „Îmbunătățirea competitivității intreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investitii 2.1- „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, în baza contractului de finanțare 2381/11.06.2018.

Perioada de implementare a proiectului a fost 11 iunie 2018- 29 februarie 2020.

Obiectivul proiectului, așa cum a fost el declarat încă de la inceput, a fost acela de înființare a unei activități noi în cadrul societatii – Hala de producție panouri de lemn– activitate ce prevedea achiziționarea de echipamente și utilaje tehnologice noi, crearea de noi locuri de muncă și mentinerea acestora pentru o perioadă nedeterminată de timp.

Din valoarea totală de 1,47 milioane de lei a proiectului, suma nerambursabilă a fost de 894.293 lei, din care fonduri FEDR – 760.149,15 lei și fonduri din bugetul de stat de 134.143,97 lei.

Potrivit oficialilor societății Paltinul Interax Proiect SRL Botoșani, implementarea proiectului a condus la atingerea obiectivului propus și obținerea următoarelor rezultate:

  • o hală de producție panouri de lemn, nou înființată;
  • 16 echipamente/ utilaje tehnologice specifice fabricării panourilor de lemn– achiziționate;
  • 5 persoane angajate ca urmare a realizării / implementării proiectului.

Activitatea de producție se desfășoară într-o hala cu suprafața de 497 mp, cu acces din strada Ion Creanga, nr. 88.

Hala de producție este deservită de un spațiu exterior în suprafață de 2462 mp, unde societatea își depozitează bunurile și asigură acces auto pentru aprovizionare și clienți.

Produsul obținut, panoul de lemn, este utilizat de către clienții firmei Paltinul Interax Proiect SRL Botoșani pentru realizarea:  

  • Elementelor de mobilă (mese, paturi, noptiere, biblioteci, rafturi etc.);
  • Amenajărilor interioare simple și de lux;
  • Glafurilor și a altor elemente din lemn masiv pentru decorațiuni interioare;
  • Pardoselilor;
  • Suprafețelor de lucru în bucătărie.

Ca materie primă, Paltinul Interax Proiect SRL Botoșani utilizează cherestea provenită din diverse specii de arbori, precum stejarul, teiul sau fagul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *