Primul caz de român cu coronavirus. Anunțul făcut de Ministerul de Externe

Un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus, arată Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că unul din cei 17 români pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în carantină în portul japonez Yokoshima a contract coronavirusul. Acesta a fost scos de pe vasul Diamond Princess și transportat pentru tratament la un spital din Japonia specializat pe asemenea situații.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunță MAE. Românul a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, mai anunță instituția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *