Dotări la Poliția Locală Botoșani. Ce aparatură va fi achiziționată cu fonduri transfrontaliere

Politia LocalaPoliția Locală din Botoșani va fi dotată cu fonduri transfrontaliere. Primăria Municipiului Botoșani va implementa un nou proiect, în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași a transmis o notificare privind aprobarea proiectului “Safenet – Supraveghere video pentru o graniță mai sigură”, în care municipalitatea este partener, liderul de proiect fiind Consiliul Raional Criuleni din Republica Moldova.

Pe parcursul celor 18 luni de implementare, proiectul își propune creșterea eficienței Poliției Locale Botoșani în prevenirea și combaterea criminalității organizate printr-o mai bună coordonare a forțelor de poliție cu ajutorul echipamentelor radio și video.

În acest sens, Poliția Locală va fi dotată cu stații TETRA fixe, auto și mobile, precum și cu sisteme de supraveghere pedestre și auto. De asemenea, va fi creată o platformă de lucru pentru cooperarea poliției din zona transfrontalieră, ce va fi operaționalizată prin proceduri unitare de lucru, exerciții și teste comune, schimburi de experiență și ateliere de bune practici.

 Valoarea totală a proiectului este de 333.126,35 euro, din care Municipiului Botoșani îi revine suma de 103.518,54 euro.

 “Este cel de-al treilea proiect pe care îl vom implementa în cadrul programelor transfrontaliere. Ne bucurăm că am putut atrage fonduri de peste 1,5 milioane euro pentru Municipiul Botoșani din Instrumentul European de Vecinătate. Aceste fonduri vor face posibile investiții semnificative în domeniul infrastructurii culturale și al siguranței cetățenilor”, a declarat primarul Cătălin Mugurel Flutur.

One thought on “Dotări la Poliția Locală Botoșani. Ce aparatură va fi achiziționată cu fonduri transfrontaliere

  1. Domnule primar , rog sa va informeze politia de oras ca trotuarul si toate trotuarele din zona locului de joaca pentru copii , zona parcului eminescu sunt distruse da cei care au schimbat anul trecut tevile de la gaz !
    Cetetenii din zona copii trebuie sa circule pe strada nu au pe unde merge ….trotuarul este atat de impropriu de a se circula …. OARE CHIAR NU VA PASA DE COMUNITATE .? CINE TREBUIE SA REFACA TROTUERELE DIN ZONA SPARTE DE FIRMA DE GAZ ?? CINE A SEMANT SPAGARUL DIN RANDUL VOSTRU DE LA PRIMARIE VERFIVATIL SI AVETI DNA …SA NU FIE DE LA PARTID…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *