Tichete de masă 2020. Parlamentul a aprobat creşterea valorii, cât vor fi acestea după majorare

Valoarea nominală a unui tichet de masă va ajunge la 20 de lei, un proiect legislativ în acest sens fiind adoptat, marţi de Camera Deputaților, potrivit România TV. La sfârşitul anului trecut documentul fusese deja adoptat de Senat, astfel că majorarea va intra imediat în vigoare.

În urma votului de marţi, în care 267 de deputaţi s-au exprimat „pentru”, s-a hotărât majorarea valorii tichetului de masă la 20 de lei, în condițiile în care suma maximală precedentă a unui tichet de masă era de 15,18 lei. În expunerea de motive a proiectului, se argumenta că tichetul pe care îl primeau angajații nu avea o valoare suficientă pentru a putea acoperi costurile unei mese. „Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei„, afirmau inițiatorii proiectului.

Un alt motiv pentru care a fost propusă modificarea a fost că valoarea de aproximativ trei euro a tichetului de masă din România era una dintre cele mai mici din Europa, unde valorile tichetelor sunt cuprinse între șase și 11 euro.

Cu toate acestea, valoarea nominală stabilită prin lege a tichetelor este una maximală, ceea ce înseamnă că este opțională și că angajatorul poate alege să ofere pe tichetul de masă valoarea maximală sau una mai mică.

Prevederile legii intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care actul normativ se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Proiectul a fost iniţiat de deputatul PSD Valeriu Steriu şi toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare s-au exprimat în favoarea acestuia.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *