Jaf la mănăstire. Hoții au furat 100.000 de euro, de sub patul unui preot!

Polițiștii ilfoveni sunt pe urmele unor hoți care au jefuit un călugăr al Mănăstirii Pasărea, din județul Ilfov, monah pe care l-au lăsat fără vreo 100.000 de euro. Banii, despre care Costel Slabu spune că erau economii de familie, au dispărut ca și cum n-ar fi fost chiar de sub patul său din chilie, acolo unde erau ținuți în mare secret de o bună perioadă de timp, scrie Libertatea.

Taina averii călugărului Calinic – nume pe care Slabu și l-a luat după ce a îmbrăcat haina monahală -, s-a risipit în chip misterios, iar oameni fără frică de Dumnezeu au căzut în păcat și, la ceas de seară, i-au călcat modesta chilie. Cum a fost posibil ca necuratul să-și bage coada în treburile sale păzite cu sfințenie, nici monahul nu înțelege prea bine. Furt la Mânăstirea Pasărea În Mănăstirea Pasărea – lăcaș de cult unde și-au găsit liniștea atât măicuțe cât și călugări -, nu se intră ca-n codru, iar orice față nouă care se arată este imediat reperată.

Chiar și așa, oameni fără suflet dar cu nevoi pe măsura a 100.000 de euro – atât cât a mărturisit Calinic cu mâna pe inimă că strânsese cu ajutorul surorii și al mamei lui -, au dat lovitura fără ca nimeni să bage ceva de seamă. Fără să scotocească prea mult, bandiții, încă necunoscuți, au luat de sub patul pe care Calinic își trăgea sufletul între două rugăciuni geanta burdușită cu bani.

Patriarhia Română și-a luat mâna de pe bietul călugăr, dar și de pe banii lui. Superiorii monahului econom spun că nici un șfanț din averea furată nu este al Bisericii și că, de fapt, este vorba de o sumă mult mai mică.

Detalii: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *