Mihaela Huncă: Dacă am votat moțiunea, asta nu înseamnă  că facem alianță la Botoșani cu PSD sau PNL

Pro România a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban, însă nu va face nicio alianță cu vreun partid politic. Deputatul Mihaela Huncă, coordonatorul Pro România Botoșani, a declarat că Pro România a mers cu propunerea de premier Remus Pricopie și că nu există vreo pretenție ca noul guvern să fie format din PSD și Pro România, ci se dorește un guvern format din specialiști, un guvern de uniune națională.

Am fost la consultările organizate de președintele țării, am mers cu propunerea ca premier să fie Remus Pricopie, pe care îl știm: este un profesionist, nu este înregimentat politic și poate să realizeze un guvern de specialiști, un guvern de uniune națională. Nu avem preteție să fie un guvern format din PSD și Pro România. Pentru a fi stabilitate acum, în această țară, e nevoie de un guvern format din specialiști, un guvern de uniune națională. Pro România este de acord și cu altă formulă, o formulă de stabilitate în care acel guvern să asigure predictibilitate și să asigure  rezolvarea problemelor din domenii prioritare: a problemelor din sănătate, din educație, a problemelor privind accesarea fondurilor europene, a investițiilor majore”, a spus Mihaela Huncă.

Deputatul susține că indiferent de șicane sau presiuni politice, Pro România nu va face alianțe la nivel local. 

În patru ani au fost șase guverne, acum ne pregătim de al șaptelea. E o perioadă de criză politică și vreau să spun că dacă am votat moțiunea, asta nu înseamnă  că facem alianță la Botoșani cu PSD sau PNL. Cum am promis cetățenilor din județul Botoșani, Pro România va merge la alegerile locale singur, indiferent de șicane, de presiunile care există atât din partea dreaptă cât și stângă. Prin presiune, PNL a luat toată organizația de la Adășeni, cu tot cu președinte și membri, iar PSD  nu ne permite, atunci când mergem într-o comună cu primari PSD, să ne facem acele ședințe cu membrii din organizația Pro România în cămine culturale, în locuri adecvate. Ba mai mult decât atât, fac presiuni asupra oamenilor care vin alături de noi. Atunci vreau să întreb: în ce țară trăim? Constituția dă dreptul de a te afilia oricărui partid. Dacă Pro Româniaa început să deranjeze, înseamnă că Pro România devine pe zi ce trece o forță politică puternică”, a spus Huncă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *