Răzvan Rotaru: Interesele electorale ale PNL au lăsat angajații de la Garda de Mediu și Comisariatele din țară fără plata salariilor

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru, fost Comisar șef la Garda de Mediu Botoșani atrage atenția astăzi asupra consecințelor negative generate de guvernarea Orban la nivelul țării prin lipsa achitării salariilor pentru personalul din domeniul protecției mediului.

Inconștiența liberalilor nu are limite! Au făcut scandal că este nevoie de măsuri suplimentare pentru reducerea poluării, dar ei îi nu le plătesc salariile angajaților care  controlează activitățile cu impact asupra mediului înconjurător și aplică sancțiuni contravenționale prevăzute de legislația în domeniul protecției mediului. Această situație nu a fost generată de moțiunea de cenzură prin care a fost demis guvernul Orban. Problema este din luna ianuarie! Liberalii nu au găsit încă un sponsor de partid care să îl pună la conducerea instituției și atunci au lăsat oamenii fără salarii! Nici nu au delegat un comisar general adjunct să semneze pentru plata drepturilor salariale. E strigător la cer de nesimțirea de care dau dovadă liberalii lui Orban și Iohannis!”, a declarat Răzvan Rotaru.

Problema de la Garda de Mediu se înscrie în șirul de acțiuni iresponsabile ale Guvernului Orban, care a adoptat ordonanțe în disprețul legii. 19 dintre cele 25 de Ordonanțe de Urgențe adoptate noaptea, ca hoții, de miniștrii Cabinetului Orban, nu îndeplinesc condițiile de legalitate prevăzute de lege. Abuzul în serviciu, abuzul de putere au devenit emblema guvernării liberale.

Orban și miniștri demiși de Parlament, au călcat în picioare legea și deciziile Curții Constituționale. Doar 6 dintre cele 25 de Ordonanțe de Guvern, aprobate în noapte de dinaintea moțiunii de cenzură, au îndeplinit condiția legală obligatorie de a avea avizul Consiliului Economic și Social, înainte de adoptare. Liberalii au acționat ca un grup infracțional organizat, au oferit banii din sistemul de sănătate de stat, unor clinici private care plătesc salariile unor miniștri și au încercat, în ultima noapte de guvernare, să împartă banii românilor unor bănci private și să schimbe sistemul electoral pentru a-și crea avantaje politice. Toate acestea sunt fapte penale pentru care Orban și miniștrii săi, sancționați în Parlament, trebuie să răspundă și în fața legii și în fața românilor”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *