Copiii din două localități din județul Botoșani nu au putut ajunge la școală, din cauza drumurilor înzăpezite

copii in zapadaPeste 30 de copii din două localități mai izolate din județul Botoșani nu au putut ajunge joi, la școală, din cauza drumurilor înzăpezite.

Este vorba de un grup de 21 de copii din Balta Arsă, care nu a putut să ajungă la Școala Corni, din cauza drumului înfundat cu zăpadă din zona pădurii. 15 elevi sunt de clasa V-a, trei de clasa VII-a și trei de clasa VIII-a.

La această dată, nu avem niciun drum județean sau național blocat. Se circulă în condiții normale și nu am avut niciun utilizator casnic fără energie sau gaze naturale. De asemenea, nu avem școli închise. Doar la Balta Arsă avem o problemă: un grup de 21 de copii nu a putut să ajungă la Școala Corni din motiv de drum înfundat . Probabil că în cursul zilei de astăzi se va rezolva și acolo problema”, a declarat prefectul județului Botoșani, Alexandru Colbu.

O altă situație s-a înregistrat și la Balta Roșie-Flămânzi, unde 13 copii nu au putut fi transportați la Școala ”Petru Zamfirescu” Prisacani, tot din cauza drumului înfundat. Cinci dintre copii sunt de grădiniță, iar restul din clasele, II-a, III-a, V-a și VIII-a. Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că absențele elevilor vor fi motivate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *