FOTO & VIDEO Ninsoarea l-a ajutat! Cum a reușit să scape un contrabandist de polițiștii de frontieră botoșăneni

Un bărbat a fost prins de polițiștii de frontieră, miercuri seară, după ce a încercat să treacă frontier cu țigări de contrabandă. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Baranca, judeţul Botoşani, o persoană care se deplasa dinspre malul râului Prut către interiorul ţării, transportând două colete voluminoase.

Imediat, aceștia au procedat la monitorizarea persoanei, iar în momentul în care aceasta a încercat să ascundă coletele la o stână din apropierea frontierei au acționat pentru reținerea acesteia. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, bărbatul a abandonat coletele și s-a îndreptat spre pădure.

Întrucât persoana în cauză nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În cel mai scurt timp, pe baza relaţiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a evenimentului”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 90.000 de ţigarete (4.500 de pachete cu ţigări), în valoare de 63.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *