Industria jocurilor de noroc din România

Dupa Revolutia din Romania din 1989, industria jocurilor de noroc de la noi din tara a explodat pur si simplu. Legislatia care interzicea jocurile de noroc a disparut odata cu introducerea noii Constitutii a Romaniei din 1991.

Asa au inceput sa apara primele cazinouri, la inceput in marile orase, iar mai apoi prin toata tara. Primul cazino a fost cel de la Hotel InterContinental, urmat dupa doar 2 ani de Palace Casino din Bucuresti. Acesta din urma a fost si cel mai mare cazinou din tara.

Odata cu trecerea timpului au aparut si investitorii straini, cei care au ajutat ca aceasta piata sa se dezvolte si mai mult. Acestia au fost „motivati” de faptul ca nu era o legislatie in vigoare, asa ca puteau sa-si desfasoare activitatile fara sa plateasca taxe sau impozite.

Totul a inceput sa se schimbe in 2007, atunci cand tara noastra a aderat la Uniunea Europeana. La inceput, cele afectate au fost cazinoutile offline, adica cele stradale. Mai apoi, prin anul 2013, a aparut Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Atunci s-au introdus tot felul de normative si licente, asta pentru ca si operatorii care functionau online sa fie reglementati si sa plateasca taxe la Statul Roman.

Dupa anul 2014, toti operatori de jocuri de noroc, inclusiv cei de pariuri sportive, au trebuit sa aplice pentru obtinerea unei licente de functionare in Romania. In acest fel foarte multe cazinouri online au disparut, pentru ca nu toti au aplicat pentru licenta. In acelasi timp, jucatorii au putut alege operatori verificati, iar in acest fel puteau sa fie siguri ca activitatile lor online in ceea ce priveste jocurile de noroc erau verificate si sigure.

In prezent avem foarte multe cazinouri online, o lista completa putand fi verificata. Conform site-ului sloturi-online.ro, toate aceste cazinouri online au licenta de functionare pe teritoriul Romaniei. Prin urmare jucatorii pot sta linistiti, deoarece este 100% legal sa parieze pe aceste site-uri.

De mentionat este faptul ca este interzis prin lege ca din Romania sa pariezi la un cazino online fara licenta. Amenzile sunt foarte mari si nu merita acest risc. In plus, avem licentiati cei mai mari operatori din industria jocurilor de noroc. Acestia activeaza pe tot globul si sunt branduri foarte cunoscute la nivel mondial.

Daca pentru cei mai multi participanti la joc aceasta activitate reprezinta un mod de distractie, exista si un anumit procent care este dependent de jocurile de noroc. Din pacate, in aceste cazuri, oamenii isi pierd banii economisiti de-o viata, se imprumuta si chiar iau credite. Doar in speranta sa se imbogateasca peste noapte.

Daca vrei si tu sa incerci un cazino online sau offline, atentie mare. Nu uita: joaca responsabil si DOAR cat iti permiti sa pierzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *