Cei cinci botoșăneni care au tâlhărit un tânăr de 19 ani, lăsați în libertate. Propunerea de arestare preventivă a fost respinsă

Cei cinci botoșăneni care pe 12 ianuarie au tâlhărit în Iași un tânăr de 19 ani au fost lăsați în libertate. Magistrații Judecătoriei Botoșani au respins, miercuri, propunerea de arestare preventivă făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani pentru patru din cele cinci persoane implicate.

Judecătorii au luat decizia arestului la domiciliu față de doar o singură persoană care este acuzată de tâlhărie calificată și lipsire de libertate.

Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 291/P/2020 privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul Băbiceanu Răzvan- Alexandru. În baza art. 227 alin. 2 raportat art. 202 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și art. 218 Cod procedură penală dispune luarea faţă de inculpatul Băbiceanu Răzvan – Alexandru, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 05.02.2020, până pe data de 05.03.2020, inclusiv”, se arată pe portal.just.ro.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus, marți, in executare 6 mandate de percheziție domiciliara emise de Judecatoria Botosani, la imobilele unor persoane din municipiul Botoșani si din comunele Vlasinesti si Blandesti, acuzate de lipsire de libertate, talharie si santaj.

Polițiștiii au stabilit că, pe 12 ianuarie, in timp ce se aflau pe raza municipiului Iasi, 3 barbati cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani si 2 femei, de 25, respectiv 22 de ani,prin folosirea de amenintari cu acte de violenta, ar fi deposedat victima, un tanar de 19 ani, din comuna Trusesti, de suma de aproximativ 1100 de lei si 400 de euro.

Ulterior, persoanele in cauza ar fi obligat persoana vatamata sa ii insoteasca in autoturismul condus de unul dintre bărbați, deplasandu-se la un bancomat, de unde tanarul de 19 ani a retras suma de aproximativ 500 de euro, suma pe care cei cinci si-au insusit-o pe nedrept.

Ulterior, cele cinci persoane si victima s-au deplasat cu un autoturism din municipiul Iasi spre localitatea Trusesti, iar pe durata deplasarii l-ar fi amenintat pe tânăr cu acte de violenta atat împotriva sa cat si a membrilor familiei, invocand o datorie fictiva a persoanei vatamate catre acestia si pretinzandu-i suma de 1000 de euro.

Cu ocazia perchezitiilor, la locatiile vizate au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor mai multe mijloace materiale de proba susceptibile ca au fost folosite la comiterea faptelor.

Politistii au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore fata de cei 3 barbati si femeia de 25 de ani, acestia fiind introdusi in Centrul de Reținere si Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmand ca maine sa fie prezentati instantei de judecată cu propunere de luare a unei masuri preventive.
Activitatile s-au desfasurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale, lucratorilor din cadrul IJJ Botoșani si a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Centrale de Analiza a Informațiilor si Directiei de Operatiuni Speciale, ambele din cadrul IGPR.

Tânărul arestat are o serie de obligații:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată Chirilă Sebastian sau cu membrii de familie ai acesteia, cu suspecţii Zahariuc Cătălin, Zahariuc Ovidiu, Sumanariu Şerban şi Ilaş Elena-Marcela, cu numitul Honciuc Vasilică şi cu martorii Ţintă Ovidiu Marius şi Ţintă Iulian.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *