Măsuri speciale! Spitalul Județean ”Mavromati” dotat cu echipamente de protecție pentru coronavirus

Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean ”Mavromati” a fost dotată cu echipamente speciale de protecție pentru coronavirus.

Este vorba de combinezoane de unică folosință, măști 3M, ochelari de protecție și mănuși de examinare pentru a asigura protecția cadrelor medicale. Echipamentele au ajuns și la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Secției Pediatrie Botoșani,

Orice suspiciune de infecție respiratorie, viroză sau gripă, dacă nu prezintă și alte  comorbidități la pacient, atunci este dirijată către Secția de Boli Infecțioase pentru evaluare, precizare de diagnostic și tratament corespunzător. De asemenea, am primit de la Direcția de Sănătate Publică  Metodologia de supraveghere a infecției umane cu noul coronavirus pentru persoane țintă: cu rezidență sau aflate în vizită în România. Sunt două documente care se completează: fișa unică de raportare și fișa de supraveghere a cazului suspect sau confirmat cu cortonavirus. Documentul se completează de medicul clinician care a emis suspiciunea de diagnostic și se transmite în maxim 24 de ore de la depistarea cazului suspect la DSP Botoșani”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean ”Mavromati”.

Numărul persoanelor ucise de noul coronavirus a ajuns la 493 de persoane, în timp ce numărul persoanelor infectate 24.551 de persoane, conform bilanţului publicat miercuri, 5 februarie, de autorităţile medicale de la Beijing.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *