Procese grele amânate la Tribunalul Botoșani. „Prezenta cauză nu este o urgență”, spun judecătorii

magistratura, inm, stiri, botosaniMai multe procese importante au fost amânate de Tribunalul Botoșani, ca urmare a grevei care afectează sistemul de justiție. Judecătorii botoșăneni au amânat, marți, luarea unor decizii, în dosare de corupție, de omor calificat, consum ilicit de droguri sau constituire de grupuri infracționale organizate, ca urmare a unor proteste declanșate în urma eliminării pensiilor de serviciu.

Amânarea soluționării cauzelor este motivată de faptul că ele nu reprezintă o urgență, iar atât grefierii, cât și judecătorii, dar și procurorii au anunțat că soluționează, pe timpul protestelor, doar cauzele urgente.

Având în vedere că atât grefierii cât şi judecătorii se află în protest, Avînd în vedere şi hotărârea adunării generale a Tribunalului Botoşani prin care s-a decis că pe perioada protestului vor fi soluţionate doar cauzele urgente şi avînd în vedere că prezenta cauză nu se încadrează printre astfel de cauze, se va acorda un nou termen de judecată”, scriu magistrații în dreptul fiecărei cauze aflate pe rol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *