Finanţare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru consolidarea unui versant şi modernizarea unui drum din județul Botoșani

Cinci investiţii noi primesc finanţare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, una dintre acestea fiind în județul Botoșani. 

Marți, 4 februarie, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii S.A. au semnat, în prezenţa lui Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, contractul de finanțare  pentru  consolidarea versantului şi modernizarea DJ 293, Dumeni -Havârna,  din județul Botoşani. 

În cazul lucrărilor de consolidare a versantului şi modernizare a DJ 293, este vorba de intervenţii necesare asupra unui sector de drum afectat de o alunecare de teren, activă de 50 de ani. Lucrările vor avea în vedere: realizarea unui zid de sprijin din beton armat pe piloţi, prin sistem de drenaj de suprafaţă cu o lungime de 450 de metri; structură de sprijin de suprafaţă; structură de sprijin pe piloţi; amenajarea suprafeţei versantului şi lucrări de vegetalizare pe o suprafaţă de 19.000 mp;  realizarea unui podeţ din beton armat cu o lungime totală de 6 m, actualul podeţ nerespectând normele actuale pentru un drum judeţean din punctul de vedere al elementelor de gabarit şi al clasei de încărcare şi prezentând o serie de deficienţe structurale.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 9,93 milioane de lei, potrivit Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *