FOTO! Obiva, câinele care a participat în misiuni cu jandarmii botoșăneni, trecută în rezervă

Pentru un câine de serviciu, împlinirea vârstei de nouă ani reprezintă, dacă ar fi să comparăm, momentul în care un jandarm se desparte de cei alături de care a împărțit, cu bune și cu rele, o carieră militară ce impune privațiuni, restricții și respectarea unui cod de conduită obligatoriu.

Obiva, o femelă din rasa Ciobănesc belgian (malinois) a fost ,,trecută în rezervă” din serviciul activ, după ce a participat la toate misiunile în care s-a impus prezența sa alături de conductorul ei, plutonierul major Rotaru Ciprian.

Dacă ar fi să pomenim doar una dintre acțiunile încununate de succes la care a participat Obiva, merită amintită misiunea de asigurare a ordinii și siguranței publice la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Legia Varșovia din 23 iulie 2015, în cadrul Europa League.

Chiar dacă în ziua respectivă Indicele de Temperatură – Umiditate a depășit pragul critic de 80 de unități în municipiul Botoșani, în contextul unei temperaturi resimțite de 37 de grade la umbră, Obiva a fost prezentă alături de subofițerul jandarm până la finalul acestei misiuni ,,incendiare”, pregătită să intervină dacă situația operativă ar fi impus-o.

Începând de ieri, Obiva a fost preluată de Ciprian, care o va îngriji și va fi alături de ea până la ,,final”, indiferent când va fi acesta.

Legătura sufletească dintre Obiva și Ciprian, închegată în toți anii în care au executat misiuni împreună,  nu se va sfârși acum, ci va continua, sperăm, pentru cât mai mult timp, se arată într-un comunicat al IJJ Botoșani. 

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *