Nou muzeu în municipiul Botoșani realizat cu fonduri transfrontaliere. Va funcționa într-un beci din Centrul Vechi

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a semnat, marți, în prezența directorului Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava, Cezar Grozavu, contractul de finanțare pentru proiectul ”Întoarcerea la rădăcinile noastre comune” finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, realizat de Municipiul Botoșani în parteneriat cu Municipul Ivano Frankivsk.

Proiectul presupune înființarea unui nou muzeu în municipiul Botoșani, respectiv Muzeul Multimedia Diversității Culturale din Botoșani, care va funcționa într-un beci din fața Bisericii Uspenia din Centrul Vechi, precum și o scanare a beciurilor din zonă.

Vorbim de un proiect pe fonduri transfrontaliere. Este un proiect important pentru noi, un proiect în primul rând cultural care va pune în evidență lucrurile frumoase din Botoșani, iar Direcția pentru Cultură este partener în acest proiect. Este pentru prima dată când cu mijloace absolut moderne putem să facem o scanare a beciurilor din Centrul vechi, pentru că nu știam niciodată câte sunt, unde sunt. Sunt legende cu aceste beciuri, iar acestă scanare profesională ne va ajuta ulterior să le punem în valoare”, a precizat primarul Cătălin Flutur.  

Proiectul are o valoare de 938.560 euro, aproape un milion de euro, din care partea municipiului Botoșani este de 520.800 euro. Proiectul va fi implementat 14 luni.

 

2 thoughts on “Nou muzeu în municipiul Botoșani realizat cu fonduri transfrontaliere. Va funcționa într-un beci din Centrul Vechi

  1. De ce într-un beci să investești aproape 1 mil de euro nu-i păcat de bani? Ce tematică va avea muzeul, ce exponate rezistă în beci? Muzeul ar putea fi amenajat într-una din clădirile cu parter și etaj, reabilitate de primărie în Centrul vechi.

    1. Atat timp cat banii nu sunt ai nostri(sunt din fonduri europene) care e problema?? lasa se faca atata timp ca nu sunt pe banii uniunii europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *