Un tânăr din Botoșani participă la cea mai dificilă tabără de programare de la nivel mondial, în Rusia

Alex Lungu este cel din mijloc

Un tânăr din Botoșani, student la Iași, participă la cea mai dificilă tabără de programare de la nivel mondial, din Rusia. Alex Lungu face parte din echipa ICPC repezentând Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, alături de alți doi studenți. Între 28 ianuarie şi 7 februarie, echipa formată din cei trei studenţi de la Facultatea de Informatica Iasi, se află în Nordul Rusiei, participând la tabara de programare de iarna din Petrozavodsk.

Tabăra este cunoscută la nivel mondial ca fiind cea mai dificilă tabară de pregatire pentru concursurile de algoritmică ICPC.

Pe lângă programul încărcat: ziua concursuri şi cursuri, minim 12 ore; studenţii mai au ca provocare în timpul rămas, seara şi noaptea să rezolve cât mai multe dintre problemele nerezolvate, asa-zis upsolving. Ajutati probabil şi de faptul că acolo noaptea încă are mai mult de 16 ore, ei au reuşit momentan să se claseze în top 24 echipe la upsolving, rezolvând 38 probleme de o dificultate variantă: de la grele în sus.

Banu Denis, Cristian Vintur şi botoșăneanul Alex Lungu au putut participa datorită celor de la Mambu. Tânărul antrenor al echipei este masterandul Alexandru Ionita care până anul trecut era concurent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *