FOTO! Comercianți ambulanți sancționați și lăsați fără marfă de jandarmii botoșăneni

Doi bărbați au fost amendați la sfârșitul săptămânii de jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Dorohoi cu suma de 1500 de lei pentru vânzarea de bunuri fără documente de proveniență și fără a fi autorizați în acest sens.

Marfa oferită spre comercializare, în valoare de aproximativ 900 de lei, a fost confiscată și introdusă în camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, urmând a fi predată organelor fiscale competente la împlinirea termenului legal de păstrare.

În anul 2019, din totalul de 3756 de fapte contravenționale sancționate de efectivele inspectoratului pe timpul executării misiunilor specifice, 412 au fost încălcări ale prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Recomandăm cetățenilor să evite achiziționarea bunurilor de la comercianții ambulanți, care nu pot oferi garanția calității produselor și să nu îi primească în locuință, pentru a nu da ocazia unor potențiali infractori voiajori să observe unde sunt păstrate lucruri de valoare sau sume de bani și, într-un moment de neatenție al proprietarului, să le sustragă, potrivit IJJ Botoșani. 

 

One thought on “FOTO! Comercianți ambulanți sancționați și lăsați fără marfă de jandarmii botoșăneni

  1. Felicitari politia, jandarmeria e bine ca sunt adunati acesti excroci care vand marfuri contrafacute sau de calitate indoielnica si pacalesc persoanele in varsta , taranii ce sunt oameni buni si nu verifica , cred pe cuvant si sunt excrocati de aceste exemplare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *