VIDEO Interviu! Lucian Borfotină, candidatul surpriză la Primăria Botoșani: Pentru a pune în mișcare roțile acestui oraș este nevoie de o echipă tânără și dinamică

Primarul comunei Cristești, Lucian Borfotină, a luat, de curând decizia de  intra în competiția electorală pentru funcția de primar al municipiului Botoșani. Acesta va candida la alegerile locale din vara acestui an pentru un mandat de primar al Botoșaniului din partea ALDE.

Într-un interviu acordat BotosaniNews, tânărul primar explică motivele care au stat la baza deciziei de a intra în competiție împotriva actualului primar Cătălin Flutur.

Cine este Lucian Borfotina?

Lucian Borfotina este un tanar in varsta de 38 de ani, casatorit, cu un copil in varsta de 2 ani, profesor de istorie la baza si antreprenor din anul 2006, de cand am inceput munca la restaurantul familiei. In anul 2012 am decis sa intru in politica. Am candidat ca independent la Primaria Cristesti si am pierdut la 6 voturi. Pentru mine a fost un clic si mi-am dat seama ca am nevoie de un partid care sa ma sustina. In 2016 am candidat din partea Partidului Social Democrat si am castigat primaria, iar de atunci si pana in prezent sunt primar al comunei Cristesti.


Ati fost membru PSD, dar ati plecat….

La inceput totul a fost bine si frumos. Am lucrat foarte bine cu unii colegi, mai putin bine cu altii, iar pe parcurs politica PSD-ului a inceput sa nu se potriveasca deloc cu ideile mele. Sfaturile si vorbele mele au ramas in timp fara ecou. Dupa cum ati vazut o mare parte dintre idei au fost preluate de domnul senator Trufin si de domnul deputat Lupascu, pentru ca eu consider ca politica se face cu oameni si impreuna cu ei. Nu se iei decizii de la Bucuresti fara sa stii realitatea din teren.


De ce ati intrat in ALDE?

Am decis sa intru in ALDE, deorece este un partid mic si am fost lasat sa ma organizez singur, sa conduc singur aceasta organizatie, fara interferente din afara si cred ca impreuna cu actualii colegi vom avea un cuvant de spus atat la Botosani, cat si la nivel central.


De ce ati ales sa candidati la Primaria municipiului Botosani?

Am ales sa candidez la Botosani pentru ca eu consider ca am parcurs toate etapele demonstrarii bunului meu management. Consider ca am reusit sa fac foarte multe proiecte, de la asfaltari de drumuri, iluminat, constructii de gradinite si renovari de scoli, dispensare medicale, achizitii de utilaje prin fonduri europene, camere video si internet wifi in comuna, terenuri de sport pentru copii si sunt sigur ca voi aduce un mare plus de valoare orasului Botosani.


De ce credeti ca trebuie sa va sustina botosanenii?

Botosanenii trebuie sa inteleaga ca pentru a pune in miscare rotile acestui oras este nevoie de o echipa tanara si dinamica, dar cu experienta, fiecare in domeniul lui de activitate, iar eu le promit botosanenilor ca pe acea lista pe care o vom propune pentru Consiliul Local nu se va regasi niciun om de ”partid”.


Cum au reactionat cetatenii din comuna Cristesti, cand au aflat ca veti candida la Primaria Botosani?

Marea majoritate a oamenilor sunt putin suparati, pentru ca pana sa vin eu la Primaria Cristesti, timp de 26 de ani nu s-a facut nimic. Nicio investitie, niciun metru de asfalt. Oamenii au inteles si ma sustin, iar eu le promit ca voi propune si voi sustine pe cineva care sa duca la final toate proiectele incepute de mine.


Cat de mult v-a afectat acea stire cu moartea dumneavoastra?

Sigur ca m-a afectat si cred ca inca mai sunt persoane care cred acea stire. Probabil multi nu au vazut inca dezmintirea mea. Pe scurt, in momentul in care am intrat in Primaria Cristesti a trebuit sa pun in aplicare o sentinta judecatoreasca, ramasa definitiva si irevocabila, dar acea sentinta spunea de organizarea unui concurs, nu de numirea pe functie a acelei doamne, lucru pe care dumneaei nu l-a inteles. Mi-a facut mai multe plangeri penale, 11 la numar, insa lumea trebuie sa inteleaga ca nu este neaparat necesar sa fii penal daca ti se face plangeri penale. Oricarui om i se pot face sute de plangeri penale, dar pana la definitivarea cazului si pana la o hotarare a unui judecator, nu inseamna ca esti penal. Am pus in aplicare acea sentinta, iar doamna nu a trecut concursul. si a considerat sa-mi faca acele plangeri, pe care atat procurorul, cat si prim-procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani mi-a dat neinceperea urmaririi penale pentru ca faptele nu exista. S-a dat acea stire pentru ca s-a facut confuzie intre mine si fostul primar, pentru ca a fost si el anchetat in acel dosar, chiar daca doamna respectiva nu i-a facut plangere penala lui. Acea sentinta definitiva si irevocabila era de datoria fostului primar sa o puna in aplicare, iar el a fost gasit vinovat, dar pentru ca a intervenit decesul l-au scos de sub urmarire penala

2 thoughts on “VIDEO Interviu! Lucian Borfotină, candidatul surpriză la Primăria Botoșani: Pentru a pune în mișcare roțile acestui oraș este nevoie de o echipă tânără și dinamică

  1. ABERATII SI MINCIUNI , pentru care s-au platit bani grei , pentru campanie electorala .
    se cunoaste adevarul , nu mai acoperiti soarele cu degetul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *