Noi reguli ANAF: îți vei putea debloca mai ușor contul bancar, după ce ți-a fost pusă poprire pe el

Regulile ANAF se schimbă! Ministrul finanțelor Florin Cîțu menționează că marți „cel mai probabil”, în ședința de Guvern, va fi adoptat actul normativ care obligă ANAF să ridice popririle pe conturi. Ieri, după întâlnirea cu parlamentarii PNL a susținut că: „Ordonanţa va permite ANAF să ridice acele popriri de pe conturi. Proiectul are nevoie de modificări la Codul de procedură fiscală, dar va fi, cred, în şedinţa de Guvern de mâine”.

Această propunere a fost lansată încă din vara anului trecut printr-un proiect normativ ce prevede mecanismul de automatizare a înființării și ridicării popririlor bancare de către organele fiscale. Inițiatorii au menționat, la momentul lansării proiectului, că „Disponibilităţile băneşti existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare și, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfăşurată de aceştia”, conform Antena3.ro.

Cum va funcționa noua propunere?

Ridicarea măsurilor de executare silită prin proprire bancară va fi realizată în timp real. Înființarea se va efectua de la nivelul central al ANAF. Acesta se va face pe baza schimbului rapid de informații cu instituțiile de credit, se arată în urma unui citat. Pentru contribuabili, un avantaj considerabil îl prezintă faptul că nu va mai fi necesară deplasarea acestuia la sediul organelor fiscale.

În acest context, este eliminat plafonul de 1 milion de lei, astfel încât în măsura restructurării, debitorii să beneficieze de restanțe mai mici de 1 milion de lei, restanțe care nu au fost stinse până la data intrării în vigoare a ordonanței. Guvernul a luat decizia de prelungire a termenului limită pentru depunerea acestor acte, având în vedere restructurarea datoriilor de peste 1 milion de lei, acumulate de companii până la finalul anului 2018.

Sursa: playtech.ro

One thought on “Noi reguli ANAF: îți vei putea debloca mai ușor contul bancar, după ce ți-a fost pusă poprire pe el

  1. Vai, ce problemă capitală a rezolvat Guvernul vis-a-vis de deblocare !!! Caca-maca!! Băi ANAF,
    fă-te util pentru societate și încasează în mod curent dările către bugetele publice în special de la firmele care de ani de zile ,,fentează” statul și pe noi. Verifică ,,scurgerile” ilegale de plus valoare în exterior creiată pe teritoriul României , iar Guvernul să dezvolte capitalul românesc și după aceea mai vorbim. Până atunci, vezi proverbul românesc: ,,foaie verde lobodă, dă-te jos din corcoduș!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *