Huncă cere ministrului de Interne prelungirea programului de la Vama Rădăuți Prut. Ministrul spune că nu se poate

Deputatul Mihaela Huncă, care este și coordonator al organizaţiei judeţene Pro România Botoşani îl acuză de populism şi vorbe goale pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Huncă a cerut Ministerului Afacerilor Interne să prelungească programul de funcționare al Vămii Rădăuți Prut- Lipcani, care asigură legătura cu Republica Moldova în Nordul județului Botoșani, însă acesta a spus că „programul Vămii Rădăuţi Prut nu poate fi prelungit”.

La finalul anului trecut, am adresat o intrebare domnului ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela prin care i-am solicitat prelungirea programului de lucru al vămii cu Republica Moldova de la Rădăuți Prut. După cum ştiţi, vama functionează in regim de trafic international cu specific rutier, iar corespondent pe teritoriul moldovean este punctul Lipcani. Am adresat această întrebare ministrului de interne în urma numeroaselor sesizări pe care le-am primit atât din partea românilor cât şi a moldovenilor care arătau faptul că valorile de trafic și de tranzit prin această vamă sunt apropiate de cele de la la Stânca Costești sau alte puncte vamale cu program non-stop. Ce să vă zic, am primit un răspuns sec de trei rânduri, citez: «având în vedere că traficul existent pe această legătură transfrontalieră este redus, se apreciază că nu se impune modificarea programului de lucru actual»”, a spus Huncă.

În prezent, programul de funcționare al vămii strategice a Uniunii Europene cu Republica Moldova este de 12 ore zilnic de la ora 8 la 20.

Anul trecut, peste 300.000 de persoane şi aproape 150.000 de mașini au trecut prin Vama Răduți Prut. 

Vă mai amintiţi de toate acele discursuri ale politicienilor aflaţi acum la guvernare, referitoare la sprijinul acordat românilor de pe ambele maluri ale Prutului, declaraţii pompoase făcute numai de Ziua Unirii sau la alte evenimente, unde dă bine să faci fotografii şi să vorbeşti frumos? Toate acestea rămân din păcate, vorbe goale, atât timp cât în realitate nu se face nimic şi nu se ţine cont de voinţa românilor”, a concluzionat deputatul Pro România Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *