Societatea Urban Serv rămâne fără obiect de activitate. Primarul Flutur: Suntem cu trei servicii în aer, pentru că au fost ambiții meschine

Societatea Urban Serv Botoșani, aflată în subordinea Consiliului Local, este cu un picior în groapă. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a anunțat vineri, în ședința de Consiliu Local că societatea nu va mai presta trei dintre servicii, respectiv salubrizare și deszăpezirea orașului, administrarea cimitirelor, administrarea piețelor și oboarelor întrucât nu a obținut Licența de operare de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice.

De altfel, pe ordinea de zi a ședinței de CL au fost două proiecte: unul privind încetarea contractului de delegare a serviciului public de salubrizare al municipiului Botoșani, respectiv măturat și deszăpezire și altul prin care se ia act de intenția Urban Serv de a înceta activitățile privind administrarea piețelor și a cimitirelor. 

Primarul Cătălin Flutur a declarat că încă din toamna anului trecut i-a anunțat pe consilierii PSD că încheierea unui contract cu Urban Serv pe aceste servicii este în ilegalitate.

Am spus de câteva ori că încălcăm legea. Nu, că așa vrem noi. Drept urmare, am ajuns îăntr-o situație imposibilă, voit sau nevoit care poate să însemne necunoașterea legii și o imaturitate, Am ajuns la capătul firului, la momentul zero. Am ajuns exact acolo de unde am plecat, că încălcăm legea.  Suntem într-o situație absolut imposibilă. Nu am obținut licențierea pentru că societatea încalcă legea. Acum, cu titlu de noutate, suntem în situația în care nu putem asigura continuitate serviciului de salubrizare, dar Urban Serv este obligat să renunțe, la comtractul de piețe oboare, cimitire, nu mai poate face și alte activități. Va rămâne cu cântec celălalt serviciu de colectare gunoi pe zona patru, însă suntem cu trei servicii în aer pentru că au fost ambiții meschine: salubrizare și deszăpezirea orașului, administrarea cimitirelor, administrarea piețelor și oboarelor. Suntem într-o situație imposibilă, căutăm soluții și nu recunoaștem nici în ultim moment că am greșit”, a spus Cătălin Flutur. 

Declarația a fost făcută după ce viceprimarul Cosmin Andrei i-a spus lui Flutur că dorește desființarea societății Urban Serv.

Să nu încălcați legea cu intențiile pe care le aveți  și să lăsăm această societate care a schimbat directori din tot spectrul politic. Să ne gândim la această activitate, pentru că este a noastră. Văd că jubilați că au anumite probleme și scopul este să falimentați această societate comercială. Să păstrăm societatea , dacă era o societate privată înțelegeam intențiile. Scopul acesta de a face licitație încontinuu trădează anumite interese care pot fi de natură penală”, a spus Cosmin Andrei.

Primarul i-a răspuns: ”Dacă tăceai, filozof rămâneai” și că municipiul este într-o situație dificilă pentru că s-a încălcat legean de către unii consilieri.

One thought on “Societatea Urban Serv rămâne fără obiect de activitate. Primarul Flutur: Suntem cu trei servicii în aer, pentru că au fost ambiții meschine

  1. D-l Flutur, Edilul nostru de atâția ani, cu atâta experiență în administrație, sa ne explice ce a făcut concret în orașul acesta înapoiat. In afara de câteva investiții în construcții făcute exclusiv de investitori privați, noi cetățenii avem tot același transport public ” modern și performant”, ne bucuram de o societate de salubrizare „performanta” capusata de partide ani la rândul, de o poliție locală „agramată” ce sta la pândă pe saracii cetățenii să nu parcheze strâmb, in timp ce hoții îți dau in cap pe stradă, …servicii publice de toată jena.
    Mai au curajul sa dea sfaturi de administrație.
    Sa se mai uite la orașele vecine, unde au neamuri, să vadă cum societatea de salubrizare lucrează exemplar, unde poliția locală se ocupa de siguranta cetatenilor, unde cimitirele sunt curate…
    Sa nu ne credeți chiar prosti…daca avem prea mult bun simt.
    Mă simt îngrețoșat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *