Nou scandal în Consiliul Local Botoșani. Consilier: Nu sunteți pe maidanul dumneavoastră. Chem poliția

Nou scandal în ședința de Consiliul Local. De această dată discuțiile au pornit de la administrarea parcării subterane de la Big și de la orarul de funcționare a acesteia.

Proiectul de hotărâre prevedea ca parcarea subterană să funcționeze până la ora 16.00, iar viceprimarul Cosmin Andrei a venit cu un amendament prin care a propus ca parcarea să fie deschisă până la ora 18.00, după care să fie închisă. 

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a intervenit și a spus că nu este normal ca parcarea să fie închisă pe timpul nopții și să stea goală. El a acuzat totodată că se tergiversează administrarea acesteia de către Eltrans, pentru ca Urban Serv, condusă de director PSD, să aibă o sursă de venit.

Avem mai mult de șapte luni de când încercăm să băgăm pe ordinea de zi acest proiect, pentru că trebuia să fie o sursă în plus de venit pentru Urban Serv. Nu am administrat-o cum trebuie că trebuia să rezolvăm o problemă la Urban Serv. Nu trebuie să lăsăm parcarea goală și să interzicem parcarea subterană pe timpul nopții. Nu înțeleg”, a spus Flutur.

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a răspuns că una din variante a fost aceea ca pe perioada nopții să fie parcate doar mașinile riveranilor pe bază de abonament, însă de la Eltrans i s-a spus că acest lucru nu este posibil din cauza cheltuielilor mari. 

Am avut două amendamente, am făcut dezbatere publică. Am preluat propunerile făcute de societatea Eltrans și ne-a transmis că ar dori să închidă parcarea subterană după ora 18.00, din cauza instalațiilor care sunt acolo și de a proteja investiția făcută. O variantă pentru a deschide  24 din 24 pentru cei care vor să-și achiziționeze abonamente și sunt riverani, ar fi instalarea unei bariere control-acces”, a spus viceprimarul.

O poziție mai vehementă a avut-o consilierul Eugen Țurcanu. Acesta a spus că parcarea s-a transformat dintr-o bijuterie într-o locație deplorabilă și a acuzat conducerea Urban Serv de acest lucru.

Când s-a făcut parcarea și era bijuterie, am spus că în cinci ani va fi la fel, dar m-am înșelat. Toate funcționalitățile făcute să fie o parcare modernă sunt la pământ.  Domnul Buhăianu (nr. directorul Urban Serv Bogdan Buhăianu) oricum este într-o altă lume. Este o incapacitate administrativă, se dovedește asta”, a spus Țurcanu.

În momentul în care Bogdan Buhăianu i-a dat niște replici, consilierul local l-a amenințat: ”Nu sunteți pe maidanul dvs, la Urban Serv. Chem poliția să vă scoată din sală!”, i-a spus Eugen Țurcanu. 

În cele din urmă proiectul a fost votat, iar parcarea va funcționa pe timp de noapte doar pentru cei cu abonamente. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *