Drumul strategic care va străbate județul Botoșani, realizat pe o sumă colosală. Cu cât a crescut valoarea contractului după lotizare!

drum strategic, stiri, botosaniLucrările de la drumul strategic au ajuns la o sumă colosală, după lotizarea celor 106 kilometri.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, noua valoare a contractului se ridică la aproape 100 de milioane de euro cu TVA, din care 74 milioane euro sunt fonduri de la Uniunea Europeană iar restul bani din bugetul județului.

Consiliul Județean urmează să scoată lucrarea de la drumul strategic pentru a patra oară la licitație. 

 Proiectantul dă justificările necesare la sumele acestea. Nu le pune din burtă că vrea Macaleţi să fie într-o combinaţie cu nu ştiu cine, că aşa se interpretează de obicei. Nu, sumele acestea sunt confirmate de proiectant. Punctul meu de vedere este că sumele cu care se vor termina acest drum vor fi mai mici cu cel puţin 10 milioane de euro”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleţi.

Trei licitații au fost organizate până acum la drumul strategic. La prima licitație, valoarea contractului a fost de aproximativ 55 de milioane de euro iar la a doua 57 de milioane de euro.

Cele trei loturi care vor fi scoase la licitație sunt:  Hăneşti-Dângeni-Mihălăşeni, al doilea – Dângeni-Todireni şi breteaua spre Blândeşti, iar al treilea Şipote-Rediu-Călăraşi.

 

2 thoughts on “Drumul strategic care va străbate județul Botoșani, realizat pe o sumă colosală. Cu cât a crescut valoarea contractului după lotizare!

  1. 100 milioane euro împărțit la 106 km drum ,, strategic”(sic!) = 94,3 milioane euro/ km , ceea ce înseamnă cu putem construi o autostradă cu acești bani. Suntem foarte curioși să știm dacă în Europa există măcar un exemplu asemănător: să construiești un km. de drum județean cu o asemenea sumă de bani?? Bașca că pe parcursul lucrărilor precis vor apărea și alte mici/ mari probleme: că sunt porțiuni cu teren ,, problemă” unde proiectantul nu a făcut forajele necesare ( ex Dângeni – Buhăceni – Trușești), că nu au fost prevăzute nu știu ce lucrări adiacente etc,etc. ). La un asemenea purcoi de b ani să vezi, frate, ce înghesuială va fi la licitație și reclamații vor fi! In plus, bugetul CJ nu poate susține lucrarea cu 25 milioane de euro pentru ei nu au bani nici pentru sare la scrumbie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *