Cele mai scumpe espressoare pe care le poți lua acum de la eMAG

Cu toții ne dorim o cafea bună. Întrebarea este cât de mult ești dispus să plătești pentru o astfel de cafea în fiecare dimineață, la tine în bucătărie. O a doua întrebare ar fi ce sumă este prea mare pentru un espressor de uz domestic? Următoarele exemple ar trebui să-ți răspundă la aceste întrebări:

Miele CVA 6805 OBSW: 16999 lei

Am filtrat produsele pentru a le arăta doar pe cele vândute de către eMAG, le-am sortat descrescător și am dat de primul rezultat care este deloc surprinzător. Dacă întrebi pe orice pasionat de electrocasnice care este cea mai costisitoare gamă de electrocasnice, numele Miele apare invariabil printre răspunsuri.

Espressorul încorporabil Miele CVA 680S OBSW nu face excepție. La prețul de 16999 de lei, acesta ne invită la un exercițiu de matematică simpatic. Dacă o cafea ar costa 10 lei, ar trebui să bei câte una în fiecare zi, timp de 4 ani și 240 de zile pentru ca teoretic să amortizezi acest cost. N-am luat în calcul costul cafelei, al apei, al energiei electrice și al altor elemente ce țin de întreținere. Așadar, timpul pentru amortizare ar crește considerabil. Vestea bună este că electrocasnicele Miele sunt cunoscute pentru durabilitatea și fiabilitatea de care dau dovadă.

Cel mai scump espressor vândut de către eMAG se laudă cu salvarea în memorie a băuturilor preferate, cu un sertar ce încălzește ceștile, cu conexiune și control prin WiFi, două recipiente pentru cafea și posibilitatea de a prepara consecutiv 8 cești de cafea. Conectarea directă la sursa de apă ajută foarte mult în acest caz.

Smeg Coloniale CMS8451A: 9559 lei

În cazul în care vă întrebați de ce avem un salt atât de mare din punct de vedere al prețului, celelalte modele până la Smeg Coloniale CMS8451A sunt tot Miele. La fel ca brandul anterior menționat, espressorul Smeg aduce același concept al încorporabilelor. De această dată, cei 9559 de lei vă aduce stilul italian în propria casă.

Espressorul dispune de majoritatea tehnologiilor regăsite și în modelele Miele, cum ar fi recipientele duble pentru cafea, prepararea mai multor cafele consecutiv (de data aceasta doar patru) și trei nivele de ajustare a intensității cafelei. Lista de funcții este mai scurtă, însă și timpul de amortizare scade de la 4 ani și 240 de zile la “numai” 2 ani și 226 de zile!

Jura ENA8: 6999 lei

Am intrat în teritoriul espressoarelor care pot fi așezate oriunde, iar Jura ENA8 promite să facă acest lucru pentru numai 6999 lei! Acesta se laudă cu un ecran tactil color, 10 specialități ce pot fi preparate cu o singură apăsare de buton, dimensiuni compacte și cu măcinarea cafelei pe loc. Culoarea argintie îl face ideal pentru bucătăriile moderne, iar prețul de sub 7000 de lei indică un timp de amortizare de sub doi ani. Cât un abonament la telefonie mobilă!

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.75MS: 6499 lei

Intrăm pe teritorii cunoscute – numele DeLonghi este cunoscut de toți fanii espressoarelor: Prețurile pornesc de la câteva zeci de euro și ajung în cazul acestui model la 6499 lei. Spre deosebire de un model manual, espressorul DeLonghi din gama Primadonna permite personalizarea rețetelor, prepararea ciocolatei calde, controlul prin aplicația Coffee Link și dispune de finisaje din oțel inoxidabil. Aplicația face mai mult decât simpla pornire și oprire a aparatului și oferă utilizatorului noi rețete și variații ale băuturilor preferate. De asemenea, oferă și o amortizare teoretică într-un an și 285 de zile.

Saeco GranBaristo HD8975/01: 5999 lei

Un alt nume cunoscut de pasionați, Saeco GranBaristo HD8975/01 costă 5999 de lei sau cu câteva sute de lei mai puțin decât un iPhone 11 Pro de 256 GB. Pentru alegerea de a nu cumpăra încă un iPhone, espressorul Saeco te tratează cu materiale de calitate, precum ceramica, 18 moduri de a prepara o cafea, până la 6 profiluri de utilizator pe care le poți salva  și un filtru de purificare a apei. Și timpul de amortizare mai scade cu 50 de zile.

Miele CM 6350 LOWE: 5699 lei

Ultimul espressor din scurta noastră listă este tot un Miele. Deși este de aproximativ 3 ori mai ieftin decât primul, Miele CM 6350 LOWE include aceeași funcție One Touch ce permite prepararea simultană a două sortimente diferite de cafea. Espressorul se mai laudă cu un ecran tactil intuitiv, memorarea preparatelor de cafea și folosirea materialelor de calitate.

Nu mai aducem aminte de amortizarea “investiției”, pentru că toată această idee este o glumă. Cei care sunt dispuși să cheltuiască peste €1000 pe un espressor sunt cu adevărat pasionați de ceea ce poate să ofere un sortiment reușit de cafea. Fie că preferă să o bea alături de cei dragi sau de prieteni, fie că preferă să o savureze singuri, este de necontestat faptul că un espressor precum cele de mai sus va reuși să-I satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși.

Tu cât ai cheltui pe un espressor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *