Care sunt cele mai populare mărci de drujbe folosite de români

Tăierea lemnului este o îndeletnicire deloc străină românilor. Cele mai multe locuințe din mediul rural, ba chiar și o bună parte din cele urbane sunt încălzite cu ajutorul lemnelor. Nevoia unor unelte care să le taie rapid și eficient este, prin urmare, foarte prezentă în România. Toporul este în continuare folosit în micile gospodării. Cei care au de trecut printr-un volum mare de material își pun încrederea în drujbe.

Sunt câteva moduri de a vedea care sunt cele mai populare mărci de drujbă (sau motofierăstrău). Unul dintre ele este consultarea celui mai mare magazin online din România, eMAG. În categoria „Fierăstraie cu lanț”, primul loc este ocupat de către modelul Husqvarna 120 mark II.

Părerile despre acesta sunt în general bune, unul dintre clienți spunând că: Astazi am tăiat 2 m cubi de fag și stejar după ce ieri i-am făcut rodajul cu un rezervor mers în gol, pt o drujbă hobby este ft bună, are putere de ajuns este usoara si usor de folosit, am consumat 1.5 l benzina si jumatate litru ulei de lanț, pornește ușor și se manevrează bine, cheia pt strâns este de râs dar o sa cumpăr alta de calitate o sa mai revin cu alte completări pe parcurs.

Al doilea model preferat de către clienții eMAG este un Mogilev cu motor de 7 cai putere. Cu un rating de 4.44 din 5, această drujbă semiprofesională ajunge până la 10.000 de rotații pe minut și are o capacitate a rezervorului de jumătate de litru. Deși numele nu este la fel de cunoscut, avantajul acestui model este că va cere doar jumătate din suma cerută de Husqvarna.

Podiumul este completat de către un nume cu greutate: Bosch.

Modelul AKE 35 S are o notă de 4.5 din 5 și de aproximativ 4 ani a stârnit reacții pozitive din partea utilizatorilor: Produs de calitate, își face treaba foarte bine zi lumina. Pentru cei care lucrează frecvent cu motofierăstraie vor constata la începutul lucrului cu aceasta drujba un fel de reținere datorita puterii instantanee dezvoltata. Drujba electrica nu are reglaj continuu al puterii. Nu știu sa existe drujbe cu reglaj continuu al puterii, atenție, nu al numărului de rotații. Nu am acordat cinci stele datorita acestui neajuns dar poate sunt eu subiectiv. Lanțul oregon primit își face treaba, dar sunt complet sigur ca folosirea unui lanț Stihl sau Huskvarna probabil lucrul se schimba complet in bine.  Atenție la lanț, menținerea lui ascuțit este un factor determinant in politica „scule pentru o viată” a motorului sau a uneltei. Am tăiat in curte bușteni cu diametrul de aproximativ 35 cm fără nici un efort. Într-adevăr viteza de taiere este mai mica ca la motofierăstraie dar după ce te obișnuiești nu mai ai probleme. Totuși acea putere instantanee oferita imediat de c-am sperie la început.

 A patra alegere este Ruris DAC 401S, un model descris ca fiind o drujbă bună pentru uz casnic. Cu un preț un pic mai mare decât modelul de pe locul al doilea al acestui top, motofierăstrăul Ruris depășește rating-ul de 4 stele din 5. Despre acesta regăsim următoarea opinie: Am cumpărat drujba fără vrea vreo reținere, cu toate ca modelul in cauza, are un procent destul de ridicat de Review-uri negative. Mai am o moto coasa tot Ruris, si sunt mulțumit de performantele ei. Revenind la drujba, este foarte ok pentru curte, destul de ușoară si fiabila. Folosesc ulei de amestec si de transmisie, tot de la Ruris, ca sa nu schimb „tradiția”. Cat despre echiparea drujbei, eu am avut noroc sa găsesc in cutie toate accesoriile, chiar si o pila si opritorul(am comandat altul si acum am doua „ghiare”). Comparativ cu Husqvarna 360(prima mea drujba), nu putem compara, dar, am provocat Ruris-ul la vreo 3 doborâri de salcâmi (circumferința de aproximativ de 30 cm/arbore), si s-a descurcat de minune, plus curățat si fasonat, deci „lucrare serioasa”. În concluzie… O recomand celor care știu sa lucreze cu un astfel de utilaj.

Ultimul model din topul drujbelor populare este, din nou, un Husqvarna. Modelul 450 II este și cel mai scump dintre toate modelele pe care le-am amintit în acest articol, însă oferă și cel mai ridicat grad de performanță. Printre specificațiile notabile enumerate de către producător regăsim pornirea ușoară, monitorizarea facilă a nivelului de combustibil, consumul redus prin tehnologia Motor X-Torq, o ergonomie specifică motofierăstraielor Husqvarna și tehnologia LowVib, cu rolul de a reduce vibrațiile în timpul funcționării, permițând operarea îndelungată, în depline condiții de siguranță și de confort.

Acestea sunt cele mai populare 5 modele de drujbe, cel puțin cele oferite de către eMAG. Vă puteți orienta și către alte modele, printre alte brand-uri menționate de către cei care au lăsat o opinie fiind drujba Stihl sau Steinhaus.

Folosești o drujbă? Dacă da, ce recomandări ai pentru cei care sunt în căutarea unui model? Dacă nu, ce alte informații ți-ai dori să mai afli?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *