Contre în Consiliul Județean de la împărțirea banilor către primăriile din județ. Vezi repartizarea fondurilor!

Contre între consilierii județeni PNL și PSD, marți, de la împărțirea banilor către primăriile din județul Botoșani. Aceștia s-au întrunit în ședință extraordinară pentru a aproba un proiect privind repartizarea sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat pe anul 2020 pe
unități administrativ-teritoriale și pe destinații pentru cheltuieli de funcționare, programe de dezvoltare locală și programe de infrastructură care necesită cofinanțare locală, iar consilierul PNL, Radu Anton a criticat modul de împărțire a banilor.

Acesta s-a declarat nemulțumit de faptul că Primăria Dorohoi a primit o sumă aproape egală cu cea a municipiului Botoșani, respectiv 2.450.000 lei Primăria Botoșani și 2.334.000 lei Primăria Dorohoi. Municipiul Botoșani a primit din suma menționată mai sus pentru programele de dezvoltare locală 500.000 lei, iar Dorohoiul 1,3 milioane lei. 

Consilierul PNL i-a acuzat pe social-democrați nu au făcut altceva decât să întoarcă spatele celor 100.000 de locuitori din municipiul Botoșani.

”Consider că nepunerea în discuție, în analiză a acestui sume și repartiția pe UAT-uri este un abuz din partea aparatului executiv al Consiliului Județean, pentru că nu s-a dorit ca aceste sume să fie analizate și dezbătute ca să răspundă nevoilor UAT-urilor (…). La municiăpiul Botoșani au fost propuse la investitii 5000 mii lei, comparativ cu UAT Dorohoi, unde suma este de trei ori mai mare. Dorim să mutăm capitala județului la Dorohoi?”, a spus Radu Anton. 

A intervenit consilierul PSD, Gheorghe Nazare, care a spus că declarațiile lui Radu Anton sunt politice.

Noi nu le întoarce spatele botoșănenilor, ci actualul guvern vrea așa ceva. Anularea achiziției tramvaielor la Botoșani s-a făcut de către guvernul actual”. a spus Nazare. 

Suma totală repartizată către orașe și comune a depășit 27 milioane lei. 

Vezi aici repartizarea pe localități!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *