Deputatul Costel Lupașcu: ,,Unirea Mică a înfăptuit Unirea Mare’’

Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române, deputatul PSD Costel Lupașcu reafirmă mesajul de unitate şi solidaritate pe care românii l-au transmis în urma cu 161 de ani, când liderii politici ai vremii au decis că interesul naţional şi soarta poporului sunt mai presus de orice ambiţii egoiste sau interese particulare.

,,24 Ianuarie este pentru toţi românii o zi de sărbătoare, în care aniversăm evenimentul fondator al României moderne, cel prin care am devenit o naţiune unită, demnă şi recunoscută în Europa. În urmă cu 161 de ani, românii au așezat piatra de temelie a marelui vis național: UNIREA prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi al Ţării Româneşti. Va rămâne o zi importantă pentru istoria şi identitatea poporului român, iar celebrarea ei evocă hotărârea şi ambiţia unor lideri cu viziune de a uni şi mobiliza societatea în jurul unor idealuri şi proiecte comune. Este de datoria noastră să continuăm efortul artizanilor Unirii, participând
împreună la consolidarea statului de drept şi la modernizarea României. Îmi doresc să celebrăm împreună Unirea Principatelor şi să fim conştienţi de forţa noastră ca popor, prin care înţelegem că România suntem fiecare dintre noi şi toţi laolaltă!’’ a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *