Lider de sindicat din Botoșani: Vor fi zeci de norme didactice în minus în anul școlar viitor, după închiderea școlilor

Liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, Liviu Axinte, susține că în anul școlar viitor vor fi zeci de norme didactice în minus și mai multe restrângeri de activitate, dat fiind faptul că vor fi reduse mai multe clase în învățământ.

La nivelul Inspectoratului Școlar a fost definitivat un proiect al planului de școlarizare pe anul viitor, față de anul trecut fiind redeuceri de câteva zeci de clase, care înseamnă zeci de norme în minus pe anul școlar viitor, în condițiile în care nu am ajuns cu clasa VII-a la liceu. Când ajunge actuala clasa VII-a la liceu, problemele vor fi și mai mari pentru că acolo este un decalaj de 1000 de copii urmare a introducerii clasei pregătitoare, iar acel decalaj va ține cel puțin cinci ani. Vor fi situații de restrângeri de activitate la mai multe discipline, mai multe ca anul trecut, din moment ce vom funcționa cu un număr de clase mai mic”, a precizat Liviu Axinte.

El spune că școlile se află în plină etapă de mobilitate, în această perioadă în unități definitivându-se proiectele de încadrare în unități cu perrsonal, respectiv constituirea catedrelor pentru personalul didactic, încadrarea titularilor pe catedre, etape de întregire a normei didactice sau de menținerea personalului didactic peste vârsta de pensionare.

Aceste prime etape se vor definitiva pe 31 ianuarier, când se va afișa și lista posturilor vacante în Inspectoratul Școlar Județean. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *