Se închid şcolile! Mai multe unități de învățământ din Botoșani vor fi închise temporar, din anul școlar viitor. Vezi care sunt acestea!

clasa fara elevi la BotosaniScăderea populației școlare din județul Botoșani va avea repercursiuni și în anul școlar viitor.

Nu mai puțin de șase unități de învățământ, patru grădinițe și două școli, sunt propuse spre a fi închise din anul școlar 2020-2021, temporar, potrivit proiectului planului de școlarizare realizat de Inspectoratul Școlar Județean. 

Este vorba de Grădinița cu program normal nr 1 din Talpa-Cândești, Grădinița cu program normal nr 2. Vițșcani-Cândești, Școala primară nr.2 Carasa-Corlăteni, Grădinița cu program normal nr.2 Cerchejeni-Blândești, Școala primară nr.1 Bohoghina-Bucecea și Grădinița cu program normal nr.2 Rădeni-Frumușica. 

Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că în ultimii ani populația școlară a scăzut semnificativ. În anul școlar 2019-2020, învățământul botoșănean are cu 1.400 de elevi mai puțini, iar scăderea va continua și în anul școlar viitor, date fiind propunerile de închideri de școli primite de IȘJ din partea primăriilor.

Proiectul planului de școlarizare urmează să fie aprobat și de Ministerul educației. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *