Reguli noi pentru saloanele de înfrumusețare. Anunțul inspectorilor sanitari botoșăneni!

Saloanele de înfrumuseţare și unitățile care desfăşoară activităţi DDD (dezinfecție, dezinsecție, deratizare) trebuie să obțină certificarea conformității la Direcția de Sănătate Publică, începând de marţi, 14 ianuarie, dată de la care a intrat în vigoare un nou ordin de ministru.
Potrivit Ordinului Ministerului Sănătății nr. 15/2020, „certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică este obligatorie pentru: activităţile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în spaţiile utilizate de populaţie și activităţile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare.   

Potrivit normelor vechi, saloanele de înfrumuseţare şi unităţile care desfăşoară activităţi de coafură şi frizerie puteau obţine autorizaţia doar în baza unei declaraţii pe propria răspundere, însă, prin noul ordin de ministru, această posibilitate a fost abrogată. 

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin toate persoanele fizice sau juridice care desfăşoară activităţi de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în spaţiile utilizate de populaţie trebuie să solicite certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti sau serviciile din cadrul ministerelor cu reţea proprie, după caz”, se arată în ordin. 
Așadar, proprietarii de saloane de înfrumusețare și firme DDD din județul Botoșani sunt așteptați, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, la sediul DSP Botoșani, la camera 27, să solicite certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică.  Detalii suplimentare se găsesc pe site-ul www.dspbt.ro. 

Sursa: comunicat DSP Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *