Surprinzător! Unul dintre cele mai complexe dosare de corupție de la Botoșani, desființat de instanță

Unul dintre cele mai complexe dosare de corupție de la Botoșani, instrumentat de DNA, a fost pur și simplu desființat de instanță. Magistrații Curții de Apel Suceava au anulat toate interceptările telefonice și supravegherile tehnice ale DNA în dosarul „păcănelelor”, constatând nulitatea acestora. Astfel, acuzații au scăpat de acuzații. Fostul inspector al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, Ioan Teodorescu, a fost achitat pentru toate acuzațiile aduse de DNA: luare de mită în formă continuată, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, trafic de influenţă, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și favorizarea făptuitorului.

Polițistul Ionuț Stărică și soția acestuia, Aura Stărică, trimiși în judecată pentru fapte de corupție, au scăpat de acuzații.

În schimb, Bogdan Bălăucă, care a recunoscut fapta, respectiv că i-a dat șpagă fostului inspector Teodorescu, a primit un an și patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere. 

Afaceriștii Costel Calistru și Ștefan Viorel Dănuță au fost condamnați la șase respectiv un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

Silviu Spiridon, un om de afaceri din Neamț, a primit o amendă penală de 12.000 de lei.  

Firma TRANS EXPRES SRL Botoșani este pusă la plata unei amenzi de 100.000 lei, DV CONSULTING SRL trebuie să plătească o amendă de 150.000 lei, iar PANAYOTISS SRL și MARESSI SRL Neamț câte 60.000 lei. Toate au fost puse la plată pentru săvârșirea infracțiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

În schimb, potrivit deciziei instanței, toți cei trimiși în judecată sunt obligați să plătească în solidar cu firmele despăgubiri civile către Ministerul Finanțelorde peste 5,2 milioane de lei. De asemenea, cele 125 de aparate de joc care au funcționat fără licență au fost confiscate. Sentința nu este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, Ioan Teodorescu inspectorul OJNN ar fi luat de la oamenii de afaceri de mai multe ori mită, în total 35.800 de lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, iar pe de altă parte administratorii firmelor exploatau jocuri de noroc în mod ilegal, respectiv unele fără licenţă sau cu licenţe clonate.

De cealtă parte, poliţistul l-ar fi ajutat pe Viorel Dănuţă să obţină un ordin de protecţie împotriva lui Emanuel Horbovanu. În schimb el şi soţia sa, avocată, au primit o reducere la o petrecer organizată la Tex.

Prejudiciul total în acest dosar era estimat la 5,2 milioane de lei.

One thought on “Surprinzător! Unul dintre cele mai complexe dosare de corupție de la Botoșani, desființat de instanță

  1. Felicitări, oameni nevinovați au fost puși sub acuzare doar sa se răzbune pe și alte exemplare politice nu au dat spagi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *