Subvenții APIA: Cuantumurile ANT la hectar și animale, la plată începând de astăzi

apia, Botosani, stiri,Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)- Centrul Județean Botoșani informează că, începând cu data de data de 2 decembrie 2019 și până în prezent, au fost autorizaţi pentru efectuarea plăţilor regulare aferente anului de cerere 2019, un număr de 759.466 fermieri (ceea ce reprezintă 90 % din numărul fermierilor eligibili la plata regulară) cu suma totală de 690,98 milioane euro, astfel: – 598,32 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA); – 77,30 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR); – 15,36 milioane euro cofinanţare de la Bugetul Naţional.

Totodată, APIA aducem la cunoștinţă că au fost stabilite cuantumurile aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2019. Valoarea plafonului este de 246.232.400 euro, și se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

În tabelul de mai jos regăsiți cuantumurile stabilite în conformitate cu Hotărârea de Guvern pentru aprobarea plafoanelor alocate ANT, pentru anul de cerere 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *