Dublarea alocațiilor pentru copii, amânată din lipsa banilor. Vezi până când!

Dublarea alocaţiilor pentru copii va fi amânată până la 1 august 2020, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului României. Decizia a fost luată de Ludovic Orban şi de guvernul pe care îl conduce dintr-un motiv simplu: lipsa banilor.

Pe 14 ianuarie 2020, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocaţiilor, care prevedea modificarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, scrie Observator.

Astfel, potrivit legii, alocația ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

Totuşi, din cauza lipsei fondurilor la bugetul de stat pentru o astfel de măsură, Ludovic Orban şi miniştri din cabinetul său au lansat o ordonanţă de urgenţă pentru amânarea dublării alocaţiilor pentru copii, până la data de 1 august 2020.

Decizia a fost luată astăzi, 16 ianuarie 2020, în cadrul şedinţei de Guvern.

One thought on “Dublarea alocațiilor pentru copii, amânată din lipsa banilor. Vezi până când!

  1. Bine ca sau gasit bani pentru scutirea multinationalelor sa nu mai plateasca bani catre statul roman in colonie se poaate DAR PENTRU COPII NOSTRI , NIMIC ! RUSINE SA VA FIE CA DUCETI BANII LA STRAINI , IAR COPII NOSTRI SA PRIMEASCA 3 LEI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com