Cooperativa Gigi Becali & Valeriu Iftime lucrează! Încă o afacere dubioasă, după aducerea lui Andrei Miron

FOTO: gsp.ro

FCSB și Botoșani au mai realizat o afacere ciudată, în spatele plecării lui Andrei Miron din Moldova la București: Gigi Becali a cumpărat 15 la sută din Răzvan Oaidă, jucător pe care el și partenerul lui l-au evaluat la un preț total de peste un milion și jumătate de euro.

Gigi Becali și Valeriu Iftime sunt mai mult parteneri de afaceri decât concurenți în campionat. FC Botoșani a încurcat-o rar de tot pe FCSB în meciurile din Liga 1, mai des au schimbat jucători cele două cluburi. Cel mai recent a fost transferat Andrei Miron din Moldova la București. Tranzacția a fost una stranie, botoșănenii au acceptat să renunțe gratis la un titular incontestabil, scrie Gazeta Sporturilor.

ANDREI MIRON A PLECAT GRATIS, DAR MAI RĂMÂNE 

Singurele beneficii ale lor: au dreptul să mai folosească jucătorul încă trei etape, câte se vor mai disputa până la închiderea ferestrei de transferuri, și păstrează 30 la sută din drepturile asupra fundașului în vârstă de 25 de ani. 

E convenabil și pentru Becali să-l mai lase pe Miron un pic la Botoșani, din moment ce echipa lui are soluții pentru centrul apărării, pe Planici și pe Iulian Cristea, iar moldovenii luptă pentru calificarea în play-off și ar fi aliații lui în turneul pentru titlu. În afara calculelor obișnuite, în funcție de valoarea și de forma echipelor, play-off-ul a fost în fiecare sezon și un joc de strategie, cu două concurente reale la câștigarea campionatului și cu sateliți atrași în dreptul fiecăreia, dintre formațiile neutre, lipsite de șanse adevărate la titlu. 

FCSB// PE RĂZVAN OAIDĂ L-AU SCUMPIT „DIN PIX”

Legătura FCSB – Botoșani e cât se poate de puternică. În spatele afacerii cunoscute, transferul lui Miron, cele două cluburi au mai bifat una: bucureștenii au cumpărat 15 la sută din drepturile asupra lui Răzvan Oaidă, bucata pe care o păstraseră botoșănenii în momentul în care cedaseră fotbalistul. Prețul pentru cele 15 procente: 250.000 de euro! 

Ceea ce înseamnă că l-au evaluat pe mijlocașul în vârstă de 21 de ani la peste un milion și jumătate de euro! Când Oaidă a trecut de la FCSB la Botoșani, în iulie 2019, suma transferului a fost de 700.000 de euro, preț pentru 85 la sută din drepturile asupra mijlocașului. După șase luni în care Răzvan a adunat 14 partide ca titular pentru roș-albaștri și a marcat un gol, Becali și Iftime au stabilit că prețul lui aproape s-a dublat!  

FCSB // ÎI CUMPĂRĂ ȘI ÎI TRIMITE ÎNAPOI 

Cumpărăturile de la Botoșani n-au fost inspirate până acum, Becali i-a trimis deja înapoi pe Mihai Roman și pe Golofca, pe care-i luase din Moldova. Între timp, Iftime l-a mai vândut o dată pe Golofca, i l-a dat și CFR-ului. Extrema nu prea joacă nici acolo. Moruțan, pe care Becali a plătit un milion de euro, nu a confirmat nici el deocamdată, a marcat doar trei goluri într-un an și jumătate, însă în cazul lui mai există speranțe să se afirme, fiindcă are numai 20 de ani, deci ar mai fi timp să progreseze și să devină titular. 

În aceeași situație se află și Oaidă, nici el nu a fost impresionant la FCSB, deși Becali l-a forțat de multe ori ca titular fără să fi meritat. Pentru ca Oaidă să joace, Gigi l-a transformat în câteva partide din mijlocaș central în extremă drepta sau stânga, doar ca să-i găsească un loc în echipă. Și el e tânăr, are 21 de ani, încă mai speră Becali să-l transforme într-un fotbalist bun de vândut pe bani mulți. 

FCSB// VALERIU IFTIME A ȘI ÎNCERCAT SĂ-L PĂCĂLEASCĂ PE GIGI BECALI

Colaborarea vastă Becali-Iftime n-a exclus „țepele”. Când CFR l-a ofertat pe Andrei Burcă, Iftime l-a anunțat imediat pe Gigi, ca să-l atragă într-o licitație și să mărească prețul fundașului. Numai că președintele Botoșaniului i-a transmis lui Becali un preț mai mare decât acela pe care-l propusese CFR în realitate. „Clujul îmi dă 250.000 de euro pentru Burcă. Îl vrei și tu?” a fost mesajul de la Botoșani. CFR oferise, de fapt, 150.000. Patronul FCSB a propus imediat 300.000 de euro, însă n-a reușit să ia fotbalistul, întrucât Burcă a insistat să fie lăsat la Cluj: „Ori semnez cu CFR, ori nu plec nicăieri!”

Iftime a acceptat, până la urmă, să-l vândă pe un preț de care nu era mulțumit, doar 150.000 de euro. Becali ar fi mers și mai departe cu licitația, dar a ezitat și fiindcă Mihai Stoica îl sfătuia să renunțe la Burcă, deoarece stoperul n-ar fi fost îndeajuns de bun pentru FCSB. Andrei a devenit ulterior titular la CFR, a fost convocat și în națională. „Am greșit că m-am luat după MM, de acum înainte doar eu voi hotărî transferurile!” e concluzia la care a ajuns Gigi.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *