VIDEO Poeta câștigătoare a Premiului Național de Poezie Opus Primum, revoltată, pe scena de la Botoșani. „Mi se pare scandalos și regretabil”

Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” Opus Primum pentru debut i-a revenit, în acest an, poetei Anastasia Gavrilovici pentru volumul „Industria liniștirii adulților”. Premiul i-a fost acordat, miercuri seară, în cadrul unei gale care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Poeta a mulțumit, în discursul său, pentru premiu, dar s-a arătat nemulțumită de faptul că de 14 ani nicio femeie nu a câștigat premiul Opera Omnia.

Nu pot să plec de pe scenă fără să îmi exprim regretul că în anul acesta, la Opera Omnia, nu este nicio poetă nominalizată și că din 2006, adică de 14 ani, premiul n-a fost acordat niciunei poete. Mi se pare și scandalos și regretabil pentru că avem foarte multe poete care merită această distincție și aș vrea să impulsionez în felul acesta juriul de la Opera Omnia și pe cei care fac nominalizările să iasă puțin din mentalitatea asta închilozată de secol 19, în care femeile nu sunt la fel de vizibile”, a spus poeta. 

FOTO Vezi cine este câștigătorul Premiului național de poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *